Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Suriye ile Irak arasında uyuşturucu zirvesi

Suriye ile Irak arasında uyuşturucu zirvesi


Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, iki günlük resmi ziyaret kapsamında gittiği Irak’ın başkenti Bağdat’ta Iraklı mevkidaşı Fuad Hüseyin ile biraraya geldi. İki bakanın görüşmesinde, ikili ilişkilerin geliştirilmesinin yanı sıra Suriye’nin Arap Birliği’ne yeniden kabul edilmesi sürecinde uyuşturucu ticareti ve sığınmacılar konusunda Şam’a yöneltilen talepler ele alındı.

Ortak basın toplantısında konuşan Hüseyin, sınırdaki uyuşturucu kaçakçılığına son vermenin yollarını ele aldıklarını söyledi. “Bugün, uyuşturucu ticareti ile savaş konusunda Irak ile Suriye arasında işbirliğinin yollarını ele aldık” diyen Hüseyin, “Irak’ın uyuşturucu kaçakçılığı alanında bir koridor olduğu biliniyor ve ne yazık ki Irak toplumunda da uyuşturucu tüketimi başladı” ifadelerini kullandı.

Hüseyin, ikili görüşmelerde Irak’ta sayıları yaklaşık 250 bini bulduğu bilinen Suriyeli sığınmacıların da ele alındığını söyledi.

MİKDAD’TAN ORTAK HAREKET ETME ÇAĞRISI

Mikdad ise Bağdat’ı ziyaret etmekten onur duyduğunu belirtirken, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmenin yollarını ele aldıklarını belirtti. Suriye ile Irak’ın ortak sorunlarına karşı ortak hareket etmesi için çağrıda bulunan Mikdad, Bağdat yönetimine Maraş depremlerinden etkilenen Suriye kentlerine gönderdikleri yardım için de teşekkür etti.

Suriyeli bakanın, Bağdat’tan “İdlib’deki terör örgütlerinin ve ülkenin kuzeydoğusundaki Amerikan işgalinin varlığına son verilmesi” çağrısında bulunması da dikkat çekti.

Şam yönetimini 12 sene sonra geçen ay üyeliğe yeniden kabul eden Arap Birliği, Beşar Esad yönetiminden Suriye kaynaklı uyuşturucu ticaretine son verilmesi talebinde bulunmuştu. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version