Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Singapur’da 180 yıllık at yarışları gelecek yıl sonlanacak

Singapur'da 180 yıllık at yarışları gelecek yıl sonlanacak


– Güneydoğu Asya ülkesi Singapur’da 180 yılı aşkın geçmişe sahip at yarışlarının gelecek yıl sona ereceği ve ülkenin tek at yarışı pisti Turf Club’ın farklı alanlarda kullanılacağı açıklandı.

Singapur hükümeti, pist sınırlarındaki 12 bin dönümlük arazinin, kamu ve özel konut inşasına ayrılacağını duyurdu. Hükümetten yapılan açıklamada, “Ülkenin sınırlı araziye sahip bir ada devleti olduğu ve bu sebeple ihtiyaçların karşılanması için planlamaların sürekli olarak gözden geçirilmesi gerektiği” vurgulandı. Singapur Kalkınma Bakanlığı, söz konusu araziye eğlence ve dinlenme tesislerinin inşa edilebileceğini açıkladı.

1842’DE KURULMUŞTU

Turf Club’dan yapılan açıklamada ise ülkede at yarışlarının uzun ve seçkin bir tarihi olduğunun altı çizildi. Açıklamada, “5 Ekim 2024’teki 100. Büyük Singapur Altın Kupası’na kadar devam edecek yarışlarda sportmenliği, güvenliği ve bütünlüğü sağlamak için çalışmaların sürdürüleceği” ifade edildi.

1842’de “Singapur Spor Kulübü” olarak kurulan yarış pistinin adı, 1924’te Singapur “Turf Club” olarak değiştirilmişti. 1972’de parkurda Kraliçe 2’nci Elizabeth adına etkinlik düzenlenmişti.

Mart 2000’de Singapur Turf Club, adanın kuzeyinde yer alan Kranji’deki mevcut konumuna taşınmıştı. 500 milyon dolara (yaklaşık 10 milyar 800 milyon Türk Lirası) mal olan pist, 30 bin seyirci kapasitesiyle hizmet veriyordu. Turf Club, son yıllarda izleyicilerin azalan ilgisinden muzdaripti. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version