Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Seçim bitti Erdoğan’ın müjdesi lafta kaldı: Kentsel dönüşüm kira yardımı 5 bin 250 TL’ye yükseltilmedi

Seçim bitti Erdoğan’ın müjdesi lafta kaldı: Kentsel dönüşüm kira yardımı 5 bin 250 TL’ye yükseltilmedi


14 Mayıs’ta gerçekleşen ‘cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekili seçimleri’nden önce İstanbul Gaziosmanpaşa’da katıldığı Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim ve Temel Atma Töreni’nde konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘‘İstanbul’da 3 bin 500 lira olan kentsel dönüşüm kira yardımı 5 bin 250 liraya yükseltiliyoruz.’’ demişti. Ancak 21 Nisan’da yapılan bu açıklamanın üzerinden 2 ay geçmesine rağmen Erdoğan’ın ‘müjde’ olarak duyurduğu kira yardımının hâlâ 3 bin 500 TL olarak ödendiği ortaya çıktı.

21 Nisan’da Gaziosmanpaşa Meydanı’nda, Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim ve Temel Atma Töreni’ne katılan Erdoğan, yeni bir seferberlik başlattıklarını ve  İstanbul’da 1,5 milyon yeni konut yapacaklarını,  kentsel dönüşüm kira yardımlarının 3 bin 500 liradan 5 bin 250 liraya yükselttiklerini açıklamıştı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ:

‘‘Marmara depremi sonrasında güçlü bir talep gelmişti. Geçmişle mukayese edilemeyecek derecede önemli adımlar attık. 13 milyon insanımızın hayatına dokunduk. 6 Şubat’ta gördük ki deprem bizim hazırlık yapmamızı beklemiyor.

Yeni bir seferberlik başlatıyoruz. İstanbul’da 39 ilçede 1.5 milyon bağımsız bölüm risk altındadır.

Her yıl 300 bin konut ilave etmemiz gerekiyor. 98 bin konutun yapımı sürüyor. Bugün de Gaziosmanpaşa, Esenler ve Başakşehir’de hak sahiplerine anahtarlı teslim ediyor ve yeni temeller atıyoruz.

Çok daha büyük bir dönüşüm projesi başlatıyoruz. Her biri 500’er bin konuttan oluşan 3 projeyi hayata geçireceğiz. Avrupa yakasında 500 bin, Anadolu yakasında 500 bin rezerv alana konut yapacağız, buralara taşınacak konutlardan boşalacak konutları da dönüştürüp 1.5 milyon konut dönüştüreceğiz.

Bugünü İstanbul’un dönüşümü için başlangıç tarihi olarak görüyoruz. 2 müjdemizi paylaşacağız. İlk müjdemizin adı; Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden projesi. Dönüşüme giren evlerin maliyetinin yarısını devlet olarak biz karşılayacağız. 100 metrekare 2+1 evin dönüşümü için diyelim 1.5 milyon maliyet çıktı, bunun 750 binini hibe olarak koyacağız. 120 metrekare 3+1 için ise 1 milyon 800 binin yarısı olan 900 bine çıkacak. 5 yıl içerisinde İstanbul’da depreme dayanıksız ev bırakmayacağız. Başvurular haftaya çarşamba günü başlayacak.

2. müjdemiz kira yardımlarıyla ilgili; 3 bin 500 liradan 5 bin 250 liraya yükseltiyoruz.

İlk Evim kapsamındaki 50 bin konutun ve arsalarda 50 bin arsanın şimdiden hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum.’’

2 AY GEÇTİ HALA RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANMADI

Erdoğan’ın bu konuşmasının üzerinden 2 ay geçmesine rağmen henüz Resmi Gazete’de kentsel dönüşüm kira yardımının 3 bin 500 TL’den 5 bin 250 TL’ye artırılmasına ilişkin bir karar yayımlandı.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version