Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

RUSYA’DA İSYAN | Dmitry Peskov: Prigojin Belarus’a gidecek, Wagner savaşçıları yargılanmayacak

Peskov: Rusya’nın içinde olmadığı bir tahıl anlaşması yürütülemez


Rusya hükümeti ile paralı asker grubu Wagner arasındaki kriz, Belarus’un araya girmesiyle şimdilik sona erdi. Kremlin, Wagner’in sahibi Prigojin’in Belarus’a gideceğini ve hakkında açılan ceza davasının kapanacağını duyurdu. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, “(Yürüyüşe katılan) savaşçılar, cephedeki liyakatleri göz önünde bulundurularak yargılanmayacak.” dedi.

Wagner şirketinin sahibi Yevgeniy Prigojin’in, Ukrayna’da savaşan paralı askerlerle başlattığı ‘adalet yürüyüşü’yle tırmanan Rusya’daki gerilimde anlaşma sağlandı. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Prigojin’in Belarus’a gideceğini, ona ve savaşçılarına yöneltilen suçlamaların düşürüleceğini duyurdu.

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukoşenko’nun girişimiyle varılan anlaşmanın detaylarını açıklayan Peskov, Lukoşenko’nun Prigojin’i yaklaşık 20 yıldır tanıdığını ve Putin’in onayıyla arabuluculuk yapmak istediğini söyledi. Rusya’da dün yaşananları ‘trajik’ olarak niteleyen Peskov, “Anlaşmayla ilgili olarak size şu anda söyleyebileceğim başka koşul yok. Anlaşmayla, çok daha büyük bir hedef olan, çatışmanın ve kan dökülmesinin önlenmesi sağlandı.” dedi.

Dmitry Peskov şöyle devam etti: “Wagner’in paralı savaşçılarının üslerine dönmesi için anlaşmaya varıldı. Bu savaşçılardan bazıları, istemeleri halinde, Rusya Savunma Bakanlığı ile sözleşme imzalayacak. Bu, yürüyüşe katılmayanları ilgilendiriyor. Geri kalan savaşçılar da cephedeki liyakatleri göz önünde bulundurularak yargılanmayacak. Onların cephedeki kahramanlıklarına her zaman saygı duyduk. Bu saygıyı her zaman muhafaza edeceğiz.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version