Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Reuters: Mehmet Şimşek Bankalar Birliği üyesi bankalarla görüşecek

Reuters: Mehmet Şimşek’e rağmen TL'deki değer kaybı devam ediyor


Hazine ve Maliye Bakanlığı’na atanan Mehmet Şimşek’in ilk hamlelerinden birinin, Türkiye Bankalar Birliği üyesi bankalar ile biraraya gelmek olacağı belirtildi. Reuters ajansına konuşan kaynaklar, toplantının gelecek hafta yapılacağını söyledi.

Ajansın bankacılık sektöründen kaynaklarına göre, toplantının gelecek hafta perşembe günü yapılması bekleniyor. Üst düzey bir bankacı, planlanan buluşma hakkında “Bu doğal olarak yapılması gereken bir toplantı” dedi. Kaynaklar, Şimşek’le sektördeki gelişmelerin değerlendirilmesinin ve güncel konuların ele alınmasının beklendiğini söyledi.

Türkiye’de son 1.5-2 yıldır uygulanan sıradışı ekonomi modeli çerçevesinde çok sayıda düzenlemeye maruz bırakılan sektörlerden biri bankacılık olmuştu. Özellikle dövizi baskılama politikası nedeniyle sektör temsilcileri bu uygulamalardan şikayet ediyordu.

Şimşek ise Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini devralırken “Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeceği kalmamıştır” demişti. Yeni bakan, Twitter paylaşımında da “Öngörülebilirliği artıracak kurallar temelinde politika yapıcılığına bağlılığımızı teyit ediyoruz” ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version