Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Prof. Dr. Bilge Yılmaz’dan ‘ekonomi yönetimi’ eleştirisi: Ortada ne ciddiyet var ne planlama

Prof. Dr. Bilge Yılmaz: Bugünkü sorunların temeli kaynak eksikliği değil, hukuksuzluk


Prof. Dr. Bilge Yılmaz

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, iktidarın ekonomi politikaları konusunda kafasının karışık olduğunu söyledi. Şahap Kavcıoğlu’nun Merkez Bankası başkanlığından alınarak BDDK’ya atanmasına tepki gösteren Yılmaz, Hafize Gaye Erkan’ın Merkez Bankası’nın başına getirilmesini de eleştirdi.

Prof. Dr. Bilge Yılmaz, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İktidarın kafası belli ki karışık. Dün rasyonellik, şeffaflık, tutarlılık ve öngörülebilirlikten söz edenler geçmiş dönemin en önemli aktörlerinden Şahap Kavcıoğlu’nu BDDK’nın başına atıyor. TCMB atamasının da büyük bir hayal kırıklığı yaratacağını şimdiden not etmek isterim. Son günlerde yaşanılanlardan görüyoruz ki ülkeyi kendi düşürdükleri çukurdan çıkartacaklarını söyleyenler doğru kadroları belirlememiş, durum tespiti yapmamış ve istikrar programı hazırlamamış. Ortada ne ciddiyet var ne planlama. Böyle devlet yönetilmez! Şayet bu plansızlık ve kararsızlık devam ederse ülke olarak ödeyeceğimiz fatura daha da kabaracak.” ifadelerini kullandı.

İktidarın kafası belli ki karışık.

Dün rasyonellik, şeffaflık, tutarlılık ve öngörülebilirlikten söz edenler geçmiş dönemin en önemli aktörlerinden Şahap Kavcıoğlu’nu BDDK’nın başına atıyor. TCMB atamasının da büyük bir hayal kırıklığı yaratacağını şimdiden not etmek isterim.…

— Bilge Yılmaz (@ProfBilgeYilmaz) June 10, 2023

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version