Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Paris’teki doğal gaz patlaması: Yaralı sayısı 37’ye çıktı, bir kişi hâlen kayıp

Paris'teki doğal gaz patlaması: Yaralı sayısı 37'ye çıktı, bir kişi hâlen kayıp


– Fransa’nın başkenti Paris’in 5’inci bölgesinde bir binada meydana gelen patlamada yaralananların sayısı 37’ye çıktı. Patlamanın gerçekleştiği bölgeye giden İçişleri Bakanı Gerald Darmanin yaralılardan dördünün durumunun ağır olduğunu açıkladı. Bir kişi ise hâlen kayıp.

AA’nın aktardığına göre Darmanin, “Patlamadan önce herhangi bir uyarı yapılmadığını ve patlamanın kaynağını bilmediklerini” söyledi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise, Twitter’da yaptığı açıklamada, “Kalbinin yaralılar ve ölenlerle birlikte olduğunu” söyledi. Paris’in 5. bölgesi Belediye Başkanı Florence Berthout, Fransız BFMTV kanalına yaptığı açıklamada, “Patlamanın gerçekleştiği mahallede gazın tamamen kesildiğini” dile getirdi.

NE OLMUŞTU?

Paris’in 5. Bölgesi Belediye Başkan Yardımcısı Edouard Civel, Twitter’dan yaptığı açıklamada, Val de Grace Mahallesi’nde gaz kaçağı kaynaklı patlama meydana geldiğini açıklamış, Paris Savcılığı ise “Patlamanın nedeninin henüz net olarak bilinmediğini” duyurmuştu.

Patlamanın ardından arama kurtarma çalışmaları için olay yerine 270 itfaiyeci, 9 doktor sevk edilmişti. Paris Emniyet Müdürü Laurent Nunez, “Patlamanın Saint-Jacques Sokağı’nda moda okulu bulunan bir binada meydana geldiğini” ifade etmişti. Patlama nedeniyle yangın çıktığını, itfaiyecilerin yangına müdahale ederek alevlerin ek 2 binaya sıçramasını engellediğini belirten Nunez, bu binaların patlamadan etkilendiği için tahliye edildiğini söylemişti. Emniyet Müdürü, yakınlardaki birçok evin camının kırıldığını, enkaz altında aramaların sürdüğünü ve yangının kontrol altına alındığını dile getirmişti. Fransız savcı, olayla ilgili “kasıtsız yaralama” gerekçesiyle soruşturma başlatıldığını da eklemişti. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version