Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Okul gezisinde iltica: Erasmus gezisinde ‘kayboldu’, Almanya’da mülteci kampında bulundu

Okul gezisinde iltica: Erasmus gezisinde 'kayboldu', Almanya'da mülteci kampında bulundu


Artı Gerçek – Türkiye’den Avrupa’ya taşınanların sayısının son yıllarda artması “beyin göçü” tartışmalarını beraberinde getirirken, son olarak bir lise öğrencisinin Erasmus öğrenci değişimi programı için İtalya’ya yapılan bir gezide kayıplara karışıp Almanya’ya iltica başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı. 17 yaşındaki İ.E.’nin “Beni aramayın, dönmeyeceğim” dediği belirtildi.

Ege’de Sonsöz gazetesinden Ahmet Can Karataş’ın haberine göre, Seferihisar Necat Hepkon Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinden oluşan bir grup Erasmus projesi kapsamında İtalya’ya gitti. 17 yaşındaki lise üçüncü sınıf öğrencisi İ.E., program devam ederken tuvalete gitmek için izin istedi. Aradan bir süre geçmesine rağmen öğrencinin dönmediğini fark eden görevliler İ.E.’yi odasında bulamayınca İtalyan polisine kayıp başvurusunda bulundu. Durum öğrencinin ailesine de bildirildi.

Yapılan araştırma sonucunda İ.E.’nin İtalya’dan Almanya’ya giderek iltica başvurusu yaptığı ve aynı gün mülteci kampına alındığı ortaya çıktı. Gazetenin haberine göre, durumun aileye bildirilmesinden bir süre sonra İ.E., öğretmenlere mesajla ulaşarak “Beni aramayın, dönmeyeceğim” dedi. İ.E.’nin Almanya’ya giderek iltica başvurusunda bulunduğu ve aynı gün mülteci kampına alındığı ortaya çıktı. (Kaynak)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version