Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ‘Mehmet Bostan’ sorusu: ‘Rüşvet aldığı için mi paylaşmadığı için mi tutuklandı’

Erdoğan, ‘temiz para getireceğim’ diyen Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi: ‘İngiltere’de bu kadar enayi var mı?’


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 25 milyon dolarlık bir usulsüz komisyona aracılık ederek devleti zarara uğrattığı gerekçesiyle tutuklanan eski Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan’a ilişkin AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Rüşvet aldığı için mi tutuklandı, rüşveti paylaşmadığı için mi?” diye sordu.

Devleti zarara uğrattığı gerekçesiyle tutuklanan eski Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan’a ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a “Türkiye Varlık Fonu, Saray hükümetinin her türlü denetimden uzak tuttuğu kara kutusudur. Bu kişi rüşvet aldığı için mi tutuklandı, rüşveti paylaşmadığı için mi?” sorusunu yöneltti.

Türkiye Varlık Fonu, Saray hükümetinin her türlü denetimden uzak tuttuğu kara kutusudur. Şimdi eski başkanı tutuklanmış. Meclis’ten “TMSF’deki yolsuzluklar araştırılamaz” kanununu geçiren Erdoğan’a soruyorum, bu kişi rüşvet aldığı için mi tutuklandı, rüşveti paylaşmadığı için mi?

— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) June 25, 2023

NE OLMUŞTU?

Eski Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan ve Mineks Uluslararası Sermaye ve yatırım danışmanlığı firmasının yönetim kurulu başkanı Bülent Göktuna, usulsüzlük soruşturmasında tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderildi.

Olayı duyuran gazeteci Toygun Atilla, 2017’de Mehmet Bostan’ın ani bir şekilde Varlık Fonu başkanlığı görevinden alındığını hatırlatarak, 2018’de dönemin Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak’ın Varlık Fonu’nda 25 milyon dolarlık bir açık olduğunu tespit ettiğini söyledi.

Atilla köşe yazısında soruşturmayı şu ifadelerle anlattı:

“Yapılan incelemeler sonunda bu paranın Mineks Uluslararası Sermaye ve yatırım danışmanlığı firmasının yönetim kurulu başkanı Bülent Göktuna’ya transfer edildiği anlaşıldı. Bundan sonrasında ise olaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan el koydu. Olayı Devlet Denetleme Kurulu’nun incelemesini istedi. Bu aşamada Binali Yıldırım ise olayın Devlet Denetleme Kurulu’na gitmesine gerek olmadığı yönünde görüş belirtti. Ancak Recep Tayyip Erdoğan bu konuda kararlıydı. Devlet Denetleme Kuruluna talimat vererek bu olayın akıbetinin araştırılmasını istedi.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version