Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yazdı: Merdan Yanardağ serbest bırakılmalıdır

Kemal Kılıçdaroğlu: Kredi kartı borcunun faizini sileceğim, ana para 36 taksite bölünecek


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Merdan Yanardağ’ın ‘terör örgütü propagandası’ suçlamasıyla tutuklanmasına tepkisini sosyal medya hesabından gösterdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili paylaşımında, “Ahlaki hükmünü yitiren Saray hükümeti, montajlarla algı yönetimine devam ediyor. Gazeteci Merdan Yanardağ’ın, hükümetin neyi, neden yaptığını hatırlattığı konuşmasının bir bölümü üzerinden tutuklanması, ülkemiz adına utanç vericidir. Bu yanlıştan derhal dönülmeli, Merdan Yanardağ serbest bırakılmalıdır.” dedi.

Ahlaki hükmünü yitiren Saray hükümeti, montajlarla algı yönetimine devam ediyor. Gazeteci Merdan Yanardağ’ın, hükümetin neyi, neden yaptığını hatırlattığı konuşmasının bir bölümü üzerinden tutuklanması, ülkemiz adına utanç vericidir. Bu yanlıştan derhal dönülmeli, Merdan Yanardağ…

— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) June 27, 2023

TELE1’de yayınlanan programındaki açıklamaları nedeniyle hakkında önceki gün soruşturma başlatılan ve dün gözaltına alınan Merdan Yanardağ, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Yanardağ’ın televizyon programında Öcalan ile ilgili yaptığı açıklamaları gerekçe göstererek, “Suçu ve suçluyu övme” ve “Terör örgütü propagandası yapmak” gerekçeleriyle resen soruşturma başlatmıştı. Yanardağ, dün gözaltına alınmıştı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version