Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kıbrıs ‘gökkuşağında’ birleşti: LGBTİ+’lardan tampon bölgede eylem

Kıbrıs 'gökkuşağında' birleşti: LGBTİ+'lardan tampon bölgede eylem


– LGBTİ+ topluluklarının üyeleri, cumartesi günü geç saatlerde Kıbrıs’ı ikiye bölen ‘Yeşil Hat’ta Onur Ayı dolayısıyla kutlama yapmak için bir araya geldi. Kıbrıs’ın bölünmüş başkenti Lefkoşa’nın her iki tarafından yola çıkan LGBTİ+ hak savunucuları, Birleşmiş Milletler kontrolündeki tampon bölgede bir araya gelerek bölgeyi adeta gökkuşağı bayraklarından oluşan bir denize dönüştürdü.

‘YEŞİL HAT BOYUNCA BİRLEŞTİK’

“Barış” ve “Yeşil Hat boyunca onurla birleştik” sloganları atan LGBTİ+’lar bir binayı gökkuşağının renkleriyle kapladı. Eylem, siyasi olarak bölünmüş adanın her iki yakasından LGBTİ+’ları bir araya getiren ikinci etkinlik. Eylemin organizatörlerinden Queer Cyprus’tan Erman Dolmacı, “2014’ten beri Onur Yürüyüşü düzenliyoruz ama çoğunlukla farklı taraflarda bölünmüşlerdi” dedi. Dolmacı düzenlenen yürüyüşle, “Birleşik bir ada istediğimiz mesajını veriyoruz” ifadelerini kullandı.


‘ADADAKİ LGBTİ+’LAR DAHA ENTEGRE HÂLE GELDİ’

Aktivistler, fiziksel sınırlara rağmen, adanın LGBTİ+ topluluklarının daha entegre hale geldiğini ve sadece Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumları değil, tüm etnik kökenleri de içeren çok kültürlü bir Kıbrıs’ı yansıttığını söylediler. Cumartesi günkü etkinliğin organizatörleri arasında Afrika LGBTİ+ topluluğu ve Filipinler’in LGBTİ+ topluluğu ‘LGBT Pilipinas’ da yer aldı.

Queer Kolektifi üyesi Alexandros Efstathiou, “Barış sürecinin bir parçası olduğumuzu, olmak istediğimizi göstermek istiyoruz. Var olduğumuzu göstermek için buradayız” dedi. Efstathiou, “Bunu başka kimse çözmeyecekse, biz çözeceğiz” ifadelerini kullandı. Adada 2017’den bu yana barış görüşmeleri çıkmaza girmiş durumda. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version