Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kendi cenazesinde tabutta ‘dirilen’ Ekvadorlu kadın öldü

Kendi cenazesinde tabutta 'dirilen' Ekvadorlu kadın öldü


Latin Amerika ülkesi Ekvador’da geçen hafta kendi cenazesinde ‘dirilerek’ tüm dünyada gündem olan 76 yaşındaki Bella Montoya, bir haftadır tutulduğu yoğun bakımda öldü. Ekvador Sağlık Bakanlığı, kadının iskemik inme nedeniyle öldüğünü duyurdu.

Bakanlığın açıklamasında Montoya’nın “sürekli olarak gözetim altında tutulduğu” vurgulandı. Ancak kadına geçen hafta ölmemiş olmasına rağmen ölüm raporu verilmesine ilişkin soruşturma konusunda bilgi verilmedi.

OĞLU ÖFKELİ: BU NOKTADA KALMAYACAK

Kadının oğlu Gilberto Barbera Montoya ise yetkililerden annesinin tıbbi olarak niçin öldüğüne dair bir açıklama yapılmadığını söyleyerek “İşler bu noktada kalmayacak” çıkışı yaptı.

KIZ KARDEŞİ, İLK RAPORU VEREN DOKTORU ARIYOR

Gilberto Barbera Montoya, teyzelerinden birinin olayla ilgili resmi şikayette bulunduğunu, öncelikle geçen haftaki hatalı ölüm raporunu veren doktorun belirlenmesini istediklerini söyledi.

TABUTA VURMUŞTU

Bella Montoya’ya ölüm raporu verilmiş ancak kadın 9 Haziran’da kendisi için düzenlenen cenazede, beş saat tabutta kaldıktan sonra kendisine gelmişti. Babahoyo kentindeki bir cenaze evinde yaşanan olayda, 76 yaşındaki kadın tabuta vurmaya başlamış ve güçlükle nefes alırken bulunmuştu.

Emekli bir hemşire olan Montoya’nın cenazesinin, söz konusu olayın yaşandığı aynı cenaze evinden kaldırılacağı belirtildi. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version