Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Katar ve Çin arasında ikinci doğal gaz tedarik anlaşması imzalandı: 27 yıl süreyle yürürlükte kalacak

EPDK, doğal gaz hizmet bedellerine yüzde 84 zam yapılığını açıkladı


– Katar ve Çin arasında yeni bir enerji işbirliğine daha imza atıldı. Anlaşmaya göre Katar, Çin Ulusal Petrol Şirketi’ne yıllık 4 milyon ton doğal gaz tedarik edecek. Katar’ın başkenti Doha da imzalanan anlaşma 27 yıl boyunca yürürlükte kalacak. Anlaşma hükümlerine göre doğal gaz tedariki 2026’da başlayacak.

Başkent Doha’daki imza töreninde konuşan Katar Enerji Bakanı ve Katar Enerji CEO’su Saad Sherida al-Kaabi, “Katar, Kuzey Sahası-Doğu Genişletme Projesi’nden Çin’e 27 yıl boyunca yılda 4 milyon ton doğalgaz tedarik edecek” dedi. Katarlı yetkili, bu proje kapsamında Çin ile yapılan anlaşmanın ikinci sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) satış ve satın alma anlaşması olacağını da ekledi. Çin ile imzalanan LNG tedarik sözleşmeleri, bu sektörde görülen en uzun süreli anlaşmalar olarak kayıtlara geçti.

Katar’ın petrol şirketi QatarEnergy, dünyanın en büyük doğal gaz (LNG) sahası olan Kuzey Sahası-Güney Genişletme Projesi kapsamında imzaladığı anlaşmalarla LNG üretimini 2027 yılına kadar yüzde 60 oranında artırmayı planlanıyor. Proje tamamlandığında yıllık üretimin 126 milyon tona çıkması bekleniyor.

Katar Enerji Şirketi (Qatar Energy) ile Çin’in Ulusal Petrol Şirketi nisan ayında, Katar’ın kuzeydoğusundaki doğalgaz sahasını genişletme projesi kapsamında inşa edilecek yeni üretim hattının yüzde 5 hissesine sahip olacağı bir ortaklık anlaşması imzalamıştı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version