Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kanada’da bir tırla yaşlıları taşıyan minibüs çarpıştı: 15 kişi öldü

Kanada'da bir tırla yaşlıları taşıyan minibüs çarpıştı: 15 kişi öldü


Kanada’nın Manitoba eyaletindeki Winnipeg kentinde iki saat uzaklıktaki Trans-Canada otoyolunda dün meydana gelen kazada 15 kişi öldü. Olay Kanada’nın yakın tarihinin en ölümcül trafik kazalarından biri olarak kayda geçti.

SÜRÜCÜLER DAHİL 10 KİŞİ YARALANDI

Kanada polisinden yapılan açıklamaya göre olayda bir tırla bir kumarhaneye giden dönen çoğu yaşlı yaklaşık 25 kişiyi taşıyan bir minibüs çarpıştı. Kazanın ardından olay yerine bir hava ambulansı ve 12 ambulans gönderildi. Polis kazada 15 kişinin öldüğünün doğrulandığını ayrıca araçların sürücüleri dahil 10 kişinin yaralandığını ve hastanede tedavi altında olduğunu duyurdu. Kazanın nasıl gerçekleştiğine yada suçun hangi araç sürücüsünde olduğuna dair ayrıntılar paylaşılmadı.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Twitter’dan yaptığı açıklamada “Bugün sevdiklerini kaybedenlere en derin başsağlığı dileklerimi iletiyorum ve yaralıları aklımda tutuyorum. Etkilenenlerin hissettiği acıyı hayal edemiyorum” dedi. Manitoba Başbakanı Heather Stefanson da “Carberry yakınlarındaki trajik kaza haberini duyunca kalbim kırılıyor” ifadelerini kullandı. Kanada tarihinin en ölümcül trafik kazası, 1997’de yaşlıları taşıyan bir otobüsün Quebec eyaletinde bir vadiye düşerek 44 kişinin ölmesi sonucu yaşanmıştı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version