Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kadıköy’de ‘Fobini Uçur’ etkinliği: ‘Yasakların gölgesinde dayanışmanın gücüne inanıyoruz’

Kadıköy’de ‘Fobini Uçur’ etkinliği: ‘Yasakların gölgesinde dayanışmanın gücüne inanıyoruz’


Ezgi YILDIZ


İSTANBUL – Uluslararası Af Örgütü ile Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD), ‘Fobini Uçur’ etkinliği için gökkuşağı renklerinden oluşan uçurtmalarıyla İstanbul Kadıköy’de bir araya geldi.

2016 yılından bu yana yapılan etkinlik için Kalamış Park’ında buluşan grup, ilk olarak tişört boyama atölyesi gerçekleştirdi. Ardından gökkuşağı ve Af Örgütü yazılı uçurtmalar sahil boyunca uçuruldu.

AF ÖRGÜTÜ: HEDEF GÖSTERMELER GÜNLÜK PRATİK HALİNE GELDİ

Uluslararası Af Örgütü’nden Deniz Akdeniz, pazar günü valilik tarafından yasaklanan LGBTİ+ etkinliklerini eleştirerek “Fobini Uçur” etkinliğini değerlendirdi. Akdeniz, “LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı söylemlerin ve şiddetin her geçen gün biraz daha derinleştirildiği, Onur Haftası etkinliklerine ve eylemlerine getirilen yasakların yayılarak devam ettirildiği ve hedef göstermenin hükümet yetkililerinin günlük pratiği haline geldiği bu dönemde bir arada olmanın ve dayanışmanın gücüne inanıyoruz” dedi.

‘SEÇİM SONRASI LGBTİ+ EYLEMLERİ OLMASI NEDENİYLE ÖNEMLİ’

SPoD Genel Koordinatörü Oğulcan Yediveren ise Onur Ayı etkinliklerinin bu yıl Haziran ayında yapılmasının Türkiye genel seçimlerine denk gelmesiyle ayrı bir önemi olduğunu belirtti. Yediveren, “ Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) yeniden seçilmesinin ardından aynı iktidar döneminde bu yılki LGBTİ+ eylemleri olması yönüyle önemli buluyorum. Çünkü burada maruz bırakılacağımız her şey ileride de ne tarz müdahalelerle karşılaşabileceğimizi öngörmemizi sağlayacak” ifadelerini kullandı.

‘DAHA BÜYÜK BİR UMUTSUZLUĞA GEREK YOK’

Cumhur İttifakı’nın 2023 seçimlerini kazanmasının toplumdaki muhaliflerde umutsuzluğa sebep olduğunu belirten Yediveren, “Bu yıl düzenlediğimiz “Fobini Uçur” etkinliğini önceki senelerle benzer bir şekilde yasakların gölgesinde yapıyoruz. Lgbti+’ların kahvaltı etkinliklerine dahi müdahale edilen bir ortamda yapabildiğimiz bu eylem ve etkinlikleri anlamlı buluyoruz. Bu yüzden daha da büyük bir umutsuzluğa gerek yok, umutsuz olmamalıyız” dedi.

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version