Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kabine değişince Türkiye’ye dönen suç örgütü lideri Alaattin Saral, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı

Kabine değişince Türkiye’ye dönen suç örgütü lideri Alaattin Saral, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı


‘Sarallar’ olarak bilinen organize suç örgütünün lideri Alaattin İlyas Saral, dün İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı. ‘Suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek’ ile ‘nitelikli yağma’ suçlarıyla adliyeye sevk edilen İlyas Saral tutuklandı. İstanbul’daki uyuşturucu trafiğini yönettiği belirtilen Sarallar’ın son açıklanan kabinede Dışişleri Bakanı olarak yer alan eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan’la yakın ilişkide olduğu ileri sürülüyordu. Alaattin İlyas Saral’ın, kabine değişikliği sonrası yakalama kararı olmasına rağmen Türkiye’ye dönmesi dikkat çekti. 

İstanbul’da, ‘Sarallar’ olarak bilinen organize suç örgütünün lideri Alaattin İlyas Saral, dün İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı. Medyaya yansıyan bilgilere göre Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, organize suç örgütü üyelerine yönelik çalışma yürüttü. Bu kapsamda, ‘Sarallar’ olarak bilinen organize suç örgütünün lideri Alaattin İlyas Saral, İstanbul Havalimanı’nda yakalandı.

Alaattin Saral’ın hakkında yakalama kararı bulunduğu ve firari halde olduğu, yurt dışından Türkiye’ye girdiği sırada yakalandığı öğrenildi. Saral’ın, işlemleri yapılmak üzere emniyete götürüldüğü bildirildi. ‘Suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek’ ile ‘nitelikli yağma’ suçlarıyla adliyeye sevk edilen İlyas Saral tutuklandı.

HAKAN FİDAN’LA YAKIN İLİŞKİSİ VAR

Alaattin Saral’ın hakkında yakalama kararı bulunmasına rağmen neden Türkiye’ye geldiği merak konusu oldu. Sarallar, Türkiye’de uyuşturucu trafiğini yöneten önemli suç örgütlerinden biri olarak biliniyor. İsimleri daha önce de bir çok defa gündeme gelmişti. Gazeteci Said Sefa’nın ‘sağlam’ kaynaklara dayandırdığı iddiasına göre eski MİT Başkanı Hakan Fidan da uyuşturucu trafiğinde rol alıyordu.

Said Sefa, “Mafya ve istihbarat bu işin neresinde? İstanbul’da uyuşturucu trafiğini Sarallar grubu yönetiyor. Her sevkiyatta Sarallar’a (Bedrettin Saral) yüzde 20 oranında bir pay veriliyor. Bedrettin Saral’ı takibe eden istihbarat ekibi 2015’de çok önemli bir bilgiye ulaşıyor. İstanbul Ortaköy’de Bedrettin Saral ile Hakan Fidan’ın görüştüğü tespit ediliyor. Hakan Fidan, uyuşturucu kaçakçılığının başında olan ve Avrupa’ya sevkiyatından sorumlu olan Bedrettin Saral’la görüşüyor.” ifadelerini kullanmıştı.

AŞAĞIDAKİ HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

AKP uyuşturucu batağında!

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version