Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

JPMorgan: Merkez Bankası 1650 baz puan faiz artırabilir

JPMorgan: Merkez Bankası 1650 baz puan faiz artırabilir


Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna Mehmet Şimşek’in oturmasının ardından Merkez Bankası’nın politika faizinde artışa gideceği beklentisi güçlendi. Şimşek’in “Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönme dışında seçeneği yok” demecinin ardından, Merkez Bankası’nın haziran, temmuz ve ağustos toplantılarında arka arkaya oldukça yüksek oranlı faiz artışlarına gideceği belirtiliyor.

Avrupa’nın en büyük finans kuruluşlarından Societe Generale’ın, haziranda 650 baz puanlık faiz artışını temmuz ve ağustosta 500’er yüz puanlık artışların izleyeceği öngörüsünün ardından bir analiz raporu da JPMorgan’dan geldi.

YIL SONU FAİZ BEKLENTİSİ YÜZDE 30

JPMorgan tarafından pazartesi günü yayımlanan notta, Merkez Bankası’nın 22 Haziran’daki para politikası toplantısında veya ‘belki daha da erken bir tarihte’ politika faizini yüzde 25’e yükseltebileceği belirtildi.

JPMorgan ekonomistleri, müşterilerine gönderdikleri araştırma notunda, şu değerlendirmeye yer verildi: “Politika faizinin 22 Haziran toplantısında veya belki de daha önce mevcut yüzde 8,5 seviyesinden yüzde 25’e yükseltilmesi ve bununla birlikte ihtiyaç olması halinde daha küçük artışların yapılabileceğine işaret eden bir yönlendirme metni yayımlanması olasılıklar dahilinde. Yüzde 30 olan yıl sonu politika faizi tahminimizde değişikliğe gitmiyoruz.” (EKONOMİ SERVİSİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version