Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

JP Morgan ısrarlı: Merkez Bankası, 22 Haziran’da politika faizini yüzde 25’e yükseltebilir

JP Morgan ısrarlı: Merkez Bankası, 22 Haziran’da politika faizini yüzde 25’e yükseltebilir


ABD’nin en büyük bankalarından JP Morgan, Merkez Bankası’nın 22 Haziran’daki toplantısında politika faizinin yüzde 8.5’ten yüzde 25’e yükseltilebileceği tahminini yineledi. Bankanın, yıl sonu politika faizi tahmini ise yüzde 30.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na Mehmet Şimşek, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’na (TCMB) ise Hafize Gaye Erkan’ın atanmasının ardından gözler 22 Haziran’da yapılacak Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısına çevrildi. Piyasaların beklentisi sert bir faiz artışı yapılacağı yönünde.

ABD’nin büyük bankalarından JPMorgan, 22 Haziran’daki Para Politikaları Kurulu’nda politika faizinin yüzde 8.5’ten yüzde 25’e yükseltilmesinin beklendiğini tekrar etti. Banka, geçtiğimiz hafta müşterilerine gönderdiği bilgi notunda da benzer bir tahminde bulunmuştu.

Reuters’in bugün aktardığı haberde, bunun gerekirse daha küçük artışlar öngören ileriye dönük yönlendirmelerle gelebileceğini söyledi. Nicolaie Alexandru-Chidesciuc müşterilere yazdığı bir notta, “Riskler yukarı yönlü olmakla birlikte, yıl sonu politika faizi tahminimizi %30’da tutuyoruz.” denildi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version