Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Japonya’da Mawar tayfunu: Bir kişi öldü, 2 milyon kişinin geçici tahliyesi istendi

Japonya'da Mawar tayfunu: Bir kişi öldü, 2 milyon kişinin geçici tahliyesi istendi


Doğu Asya’da ortaya çıkan tropikal Mawar tayfununun etkisi altına aldığı Japonya’da bir kişi öldü, üç kişi kayboldu ayrıca 2 milyon kişiye geçici tahliye çağrısı yapıldı. Polis kaynaklarına göre meydana gelen seller ve heyelanlarda çok sayıda kişi de yaralandı.

Japonya Meteroloji Ajansı (JMA), başkent Tokyo dahil ülkenin güneyi ve doğu bölgelerini etkisi altına alan tropikal Mawar tayfununa karşı uyarılarını güncelledi. Pasifik kıyısındaki eyaletlere yönelik nehir taşkınları ve heyelan uyarılarını yineleyen JMA, başkent Tokyo ve çevresindeki bazı bölgelerde yaşlıların acil tahliyesini istedi.

Japonya Meteoroloji Ajansı’na göre, tayfunun Honşu açıklarında doğuya doğru ilerledikten sonra günün ilerleyen saatlerinde tropikal olmayan bir siklona düşürülmesi bekleniyor.

BEŞ BİNİ AŞKIN KİŞİ GECEYİ DIŞARIDA GEÇİRDİ

Başkenti, güneydeki metropollere bağlayan yüksek hızlı tren hatlarında geçici durdurmalar yaşanması sonrası 5 bini aşkın kişi geceyi dışarıda geçirdi. Doğu ve batı eyaletlerine de yaklaşık 7 bin hanenin elektriksiz kaldığı ancak onarım çalışmalarının başladığı açıklandı.

ÜÇ KİŞİ KAYIP, 2 MİLYON KİŞİYE GEÇİCİ TAHLİYE KARARI

Nehir seviyelerinin yükselmesi sonrası Aiçi eyaletindeki bazı kara yollarının su altında kaldığı, eyalete bağlı Toyohaşi’de sele aracıyla kapılan 61 yaşındaki bir kişinin öldüğü duyuruldu. Kyodo haber ajansının haberine göre, Gifu, Şizuoka, Aiçi ve Mie eyaletlerinde toplamda 2 milyona yakın kişiye geçici tahliye çağrısı yapıldığı, Wakayama’da taşkında kaybolan iki kişinin, Hamamatsu kentinde evi heyelanda toprak altında kalan bir kişinin arandığı açıklandı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version