Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Japon tiyatrosunun ünlü ismi annesinin intiharına yardım ettiği için tutuklandı

Japon tiyatrosunun ünlü ismi annesinin intiharına yardım ettiği için tutuklandı


– Japonya’nın en tanınmış geleneksel halk tiyatrosu (kabuki) oyuncularından Ennosuke Ichikawa geçen ay anne ve babasının evlerinde baygın bulunmasının ardından ‘annesinin intiharına yardım ettiği’ şüphesiyle tutuklandı.

Polis, 47 yaşındaki yıldızın “75 yaşındaki bir kadına evinde uyku hapları içirdiğini ve psikoaktif uyuşturucu bağımlılığından ölmesini sağladığını, böylece intiharına yardımcı olduğunu” açıkladı.Mayıs ayında Ichikawa’nın yine bir kabuki oyuncusu olan 76 yaşındaki babası ve 75 yaşındaki annesi Tokyo’daki evlerinde baygın halde bulunmuştu. Yaşlı anne ve baba kaldırıldıkları hastanede ölürken polis, babanın ölümüyle de ilgili bir soruşturma yürütüyor.

‘AİLEMİ TAKİP EDİP KENDİMİ ÖLDÜRECEĞİM’

Daha önce Londra, Amsterdam ve Paris’te sahne alan tiyatro oyuncusu da anne ve babasının hastaneye kaldırıldığı gün evinde baygın halde bulunmuş ve kaldırıldığı hastanede polis ekipleri tarafından sorgulanmıştı. Jiji Press haber ajansının aktardığına göre Ichikawa müfettişlere “ailemi takip edip kendimi öldüreceğim” diyerek suçlamaları kabul etti.

ÜLKENİN EN TANINMIŞ KABUKİ OYUNCULARINDAN BİRİ

Japonya’nın resmi haber ajansı NHK’ya göre Ichikawa polislere ailesinin “ölmeyi ve yeniden doğmayı tartıştığını” ve ebeveynlerinin uyku hapı içtiğini söyledi. Polis, Ichikawa tarafından yazılmış olduğu anlaşılan bir intihar notunun da evinde bulunduğunu açıkladı. Asıl adı Takahiko Kinoshi olan Ichikawa ilk kabuki çıkışını 1980 yılında yapmış ve ülkenin en tanınmış sanatçılarından biri haline gelmişti. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version