Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İzmir Büyükşehir Belediyesi işçileri iş bıraktı


İZMİR – İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan İZELMAN ve İZENERJİ şirketlerinde çalışan işçilerin yatırılmayan bayram ikramiyeleri ve sosyal haklarının karşılanmasına ilişkin örgütlü oldukları Genel-İş İzmir 1, 2, 3 ve 9 No’lu şubeler, yarım gün iş bıraktı.

 

Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) İzmir 1, 2, 3 ve 9 Nolu Şubeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan İZELMAN VE İZENERJİ şirketlerinde çalışan üyelerinin yatırılmayan bayram ikramiyeleri için yarım gün iş bıraktı. İş bırakan işçiler Belediye Başkanlık binası önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Açıklamada sık sık “Hak verilmez alınır zafer sokakta kazanılır”, “İş emek yoksa barışta yok” ve “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları atıldı. Açıklamada ikramiye krizinin devam etmesi halinde iş bırakma eyleminin de devam edeceği vurgulandı.

 

“İŞÇİLERİN MAĞDUR EDİLMESİNİ KABUL ETMİYORUZ”

 

İşçiler adına konuşan Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ercan Gül, Ramazan Bayramı’nda da aynı sıkıntıyı yaşadıklarını aktardı. Gül, “Bu bayram öncesi 6 Haziran’da işverence yapmış olduğumuz görüşme üzerine bu bayram öncesi herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını, İZELMAN ve İZENERJİ emekçilerinin ikramiyelerinin bayram öncesi hesaplarda olacağını tarafımıza bildirmişlerdir. Ancak ikramiyelerin bugün yatmayacağını pazartesi ise bir ihtimal yatabileceğini tarafımıza bildirmişlerdir. Bayram öncesi işçilerin ikinci defa mağdur edilmesinin kabul edilir bir yanı yoktur” ifadelerini kullandı.

 

“İkramiyeler bugün hesaplarımıza yatırılmaması halinde tüm iş yerlerinde 24 Haziran (yarın) sabahı kart basarak yarım gün hizmet üretmiyoruz, iş bırakmaya devam ediyoruz” diyen Gül, eylemlerinin devam edeceğini duyurdu.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version