Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsveç, uyuşturucu kaçakçılığı hükümlüsünü Türkiye’ye iade ediyor

İsveç, Türkiye'deki Atletizm Şampiyonası’nı boykot edebilir


– İsveç basınında yer alan haberlere göre, İsveç hükümeti, Türkiye’de 2013’te uyuşturucu kaçakçılığı suçundan hüküm giyen ve beş yıldır İsveç’te yaşayan kişiyi Türkiye’ye iade etme kararı aldı. İsveç devlet televizyonu SVT’ye konuşan Adalet Bakanlığı Hukuk Kurulu Başkanı Eşref Ahmed, “İsveç Yüksek Mahkemesi, söz konusu kişinin Türkiye’ye iadesine, 12 Haziran’da karar vermişti. Hükümet de bu kararı onadı” ifadelerini kullandı.

Aftonbladet gazetesindeki habere göre, 35 yaşındaki erkek ifadesinde HDP’li olduğunu öne sürmüş ve sosyal medya hesaplarında PKK’yi savunan gönderiler paylaştığı için Türkiye hükümetinin iadesini istediğini öne sürmüştü. Ancak İsveç makamlarının konuya ilişkin Türkiye makamlarıyla yaptığı resmi yazışmalarda söz konusu kişinin hakkında ‘terör örgütü propagandası yapmak’ veya ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ gibi suçlardan soruşturma ya da hüküm bulunmadığı ortaya çıktı.

İadesi yönünde karar verilen kişi, 2013’te ‘içinde uyuşturucu bulunan bir çanta taşıdığı’ gerekçesiyle Türkiye’de dört yıl yedi ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Şartlı tahliye edildikten sonra İsveç’e giden şahıs, Türk savcılığının talebi üzerine Ağustos 2022’de bu ülkede tutuklanmıştı. Sınır dışı işleminin yaz aylarında gerçekleşmesi bekleniyor. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version