Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsveç, NATO müzakereleri öncesi PKK’nın finans kaynaklarını araştırmaya başladı

İsveç, NATO müzakereleri öncesi PKK’nın finans kaynaklarını araştırmaya başladı


Tarkan Tekten – Helsinki Tr724

İsveç, PKK hesabına zorla para topladığını ileri sürdüğü bir kişi hakkında soruşturma başlattı. Gelişme, İsveç polisinin PKK’nın İsveç’teki finans kaynaklarına yönelik ilk ciddi soruşturması olarak nitelendiriliyor.

İsveç’in kamu yayın kuruluşu SVT’nin haberine göre, birkaç yıl önce İsveç’e gelen ve hakkında çeşitli suçlardan sabıka kaydı bulunan bir kişinin Stokholm’deki bir restoran işletmecisini ateşli silahla tehdit ederek bu kişiden PKK adına adına zorla para istediği tespit edildi.

Polis olay üzerine silahla adam tehdit etmek, haraç istemek ve terörü finanse etmek iddiaları ile bir soruşturma başlattı.

İsveç Polisi adam hakkında detaylı bilgi vermekten kaçındı ancak daha önce sosyal medyada PKK lehine paylaşımlar yaptığını ve yurtdışı bağlantılarının izlendiğini açıkladı.

Savcı Hans Ihrman: PKK’yı finans çabaları tahminlerin üzerinde

SVT’ye açıklamada bulunan savcı Hans Ihrman, PKK’nın İsveç’teki finans oluşturma çabalarının düşünülenin çok üzerinde olduğunu belirtti. Bu çabaların halen devam ettiğine dair ellerinde birçok kanıt olduğunu bildirdi.

Eski Türkiye Büyükelçisi Sahlin: NATO onay sürecini olumlu etkileyebilir

İsveç’in eski Türkiye Büyükelçisi Michael Sahlin, İsveç Radyosu’na yaptığı açıklamada soruşturmanın İsveç’in NATO onay sürecini olumlu yönde etkileyebileceğini söyledi.

Uzmanlar, Finlandiya’nın NATO’ya katılmasının, ABD ve Türkiye arasındaki F-16 satış ve modernizasyonu görüşmelerinin olumlu yönde seyretmesinin ve Erdoğan’ın seçimleri kazanıp İsveç’in NATO’ya katılımın engellenmesi ile ilgili iç propaganda malzemesinin önemini yitirmesinin İsveç’in NATO’ya katılımını hızlandıracağını belirtiyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version