Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hindistan’ı Biparjoy siklonu vurdu: En az yedi ölü

Hindistan'ı Biparjoy siklonu vurdu: En az yedi ölü


Hindistanlı yetkililer Gucerat eyaleti ile Pakistan’ın güneyine yaklaşan Biparjoy siklonu nedeniyle Hindistan’ın Maharaştra eyaletindeki Mumbai kentinde denizdeki dalgalara kapılan dört çocuğun boğularak öldüğünü açıkladı. Reuters’a konuşan bir polis yetkilisi “Pazartesi akşamı Juhu sahilinde dört erkek çocuk boğuldu. Şimdiye kadar iki kişinin cesedini bulduk ve kalan ikisini bulmak için arama çalışmaları devam ediyor” dedi. Yetkililer, Umman Denizi’nde şiddetli sağanak ve sert rüzgarların eşlik ettiği yüksek dalgaların Gucerat’ın kıyı bölgelerini dövdüğünü, ağaçları kökünden söktüğünü ve bunun sonucunda eyaletin Kutch ve Rajkot ilçelerinde de duvarların çökmesi sonucu üç kişinin daha öldüğünü açıkladı.

Hindistan Meteoroloji Departman, Biparjoy siklonunun (şiddetli fırtına) perşembe akşamı Hindistan’ın Gucerat eyaletindeki Mandvi ile Pakistan’daki Karaçi arasında saatte 125-135 km maksimum sürekli rüzgar hızına ulaşması beklendiğini duyurdu.

50-60 BİN KİŞİNİN TAHLİYE EDİLMESİ BEKLENİYOR

Eyalet hükümeti, Gucerat’ın kıyı bölgelerindeki sekiz ilçenin siklondan etkilenmesinin beklendiğini söyledi. Okullar tatil ilan edilirken, bölgedeki balıkçılık faaliyetleri cuma gününe kadar durduruldu. Gucerat ülkedeki birçok açık deniz petrol tesisine ve büyük limanlara ev sahipliği yapıyor ve bu limanların çoğu operasyonlarını askıya almak zorunda kaldı. Gucerat hükümetine göre, Ulusal Afet Müdahale Gücü’nden 21 ekip ve Devlet Afet Müdahale Gücü’nden 13 ekip kurtarma çalışmaları için eyalette görevlendirildi. Üst düzey eyalet yetkilisi Kemal Dayani, “Kıyı bölgelerinden tahliyelere şimdiden başladık. Şimdiye kadar 7 binden fazla kişi tahliye edildi ve bu sayının 50-60 bini geçmesi bekleniyor” dedi. Pakistan’da da Ulusal Afet Yönetim Otoritesi, siklondan etkilenebilecek güney ve güneydoğu bölgelerinde ihtiyati tedbirler alınması için talimat verildiğini söyledi. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version