Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hindistan’daki tren kazasının ayrıntıları netleşiyor

Hindistan'daki tren kazasının ayrıntıları netleşiyor


Hindistan’da en az 288 kişinin ölümüne, 1000’den fazla kişinin yaralanmasına sebep olan tren kazasının sebebine ilişkin ön soruşturmanın bulguları açıklandı. Hindistan Demiryolları Bakanı Ashwini Vaishnaw, olay sırasında trenlerin hangi rayda ilerleyeceğini belirleyen elektronik iç kilitlenme ve sinyalizasyon sisteminde bir “değişiklik” olduğunu ve kazanın bu nedenle yaşandığını söyledi.

Hindistan haber ajansı ANI’ye konuşan bakan, “Mesele makas motoruyla, iç kilitlenme ile ilgili. Kaza, iç kilitlenme sırasında yaşanan değişimden kaynaklandı. Bunu kimin yaptığı ve olayın nasıl yaşandığı, soruşturmadan sonra netleşecek” dedi.

KAZA NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Press Trust ajansı ise ön soruşturmaya göre, kaza sırasında raylarda ilerleyen Coromandel Express trenine önce ana raya girmesi için sinyal verildiğini ama bu sinyalin sonradan kaldırıldığını yazdı. Buna göre, söz konusu tren bu nedenle park halindeki trenlerin bulunduğu yan hatta girdi ve buradaki yük trenine çarptı. Coromandel Express treninin 10-12 vagonu devrilirken, karşı yönden gelen bir diğer tren de bu vagonlara çarptı. Yashwatpur-Howrah Ekspress’e ait bu trenin de en az üç vagonu raydan çıktı.

Hindistan tarihinin en ölümcül tren kazalarından biri olan olay, önceki akşam Orissa eyaletinin Balasore bölgesinde meydana gelmişti.

YAKINLARINI ARAYANLAR FOTOĞRAFTAN TEŞHİS EDİYOR

Kaza sorasında raylara devrilen vagonları kaldırma çalışmaları sürerken, yüzlerce kişi de hâlâ yakınlarını arıyor. Yaralıların ve cenazelerin fotoğrafları, yakınlarını arayan kişilere gösteriliyor. Hindistan basını, dün gece vinçlerin yürüttüğü enkaz kaldırma çalışması sırasında 15 kişinin daha cenazesinin bulunduğunu yazdı.

Kazanın, Hindistan’ın popülist Başbakanı Narendra Modi’nin gelecek sene yeniden seçilmeye çalışacağı genel seçimlerin öncesinde, İngiliz sömürgeciliğinden kalma demiryolu ağını modernize etme iddiasıyla yüklü harcamalar yaptığı bir döneme denk gelmesi de dikkat çekti. Dünyanın en büyük demiryolları ağından birine sahip olan Hindistan’da, hükümetin güvenliği artırma çabalarına rağmen her yıl yüzlerce tren kazası meydana geliyor. Kazaların büyük kısmı, insan hatasından veya yenilenmeye sinyalizasyon ekipmanından kaynaklanıyor. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version