Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HDK ve HDP’ye sistematik operasyonlar: Geri adım atmayacağız


TEKİRDAĞ – HDK ve HDP’lilere dönük operasyonların sistematik hale geldiği Tekirdağ’da en az 100 üye ve yöneticilerinin tutuklu olduğunu aktaran HDP İl Eşbaşkanı Cahit Direk, baskılara karşı geri adım atmayacaklarını söyledi. 

 

Tekirdağ’da Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) üye ve yöneticileri, sistematik bir şekilde yürütülen soruşturmalarla tutuklanıyor. Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 3 Haziran 2022’de HDK ve HDP’li 38 kişi, “örgüt üyeliği” iddiasıyla gözaltına alındı. 8 gün boyunca gözaltında tutulan 38 kişiden 29’u tutuklandı, 9 kişi serbest bırakıldı. Aylık tutukluluk incelemesi yapan Tekirdağ Sulh Ceza Hakimliği, 19 Aralık 2022’de 11, 19 Ocak 2023’te ise 7 kişi hakkında tahliye kararı verdi. 13 Mart’ta 11 kişinin daha serbest bırakılmasıyla, dosyada tutuklu kimse kalmadı. 20 Haziran’da davanın görülen ilk duruşmasında, 38 kişinin adli kontrol şartları kaldırıldı. 

 

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir başka soruşturma kapsamında 23 Mayıs’ta birçok kentte yapılan ev baskınlarında, HDK üyesi 24 kişi gözaltına alındı, 21’i tutuklandı. Son olarak 14 Haziran’da kentte Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) üye ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 5 kişi “örgüt üyeliği” iddiasıyla gözaltına alınarak tutuklandı.

 

YAKLAŞIK 100 KİŞİ CEZAEVİNDE

 

Tekirdağ’da artan operasyonlarda siyasi faaliyetleri gerekçesiyle son 2 yılda en az 100 kişinin tutuklandığını aktaran HDP Tekirdağ İl Eşbaşkanı Cahit Direk, siyasetçilerin gözaltı ve tutuklamalar sırasında kötü muameleye maruz kaldığını aktardı. Direk, bu tutuklamaların bir zulme dönüştüğünü ifade ederek, 14 Mayıs seçimlerinde Yeşil Sol Parti Milletvekili adayı olan Seyithan Kırmızı’nın işkenceye uğradığını söyledi. 

 

‘SALDIRILAR GÜÇLENDİRİYOR’

 

Operasyonların HDP’nin zayıflatılmasına dönük olduğunu dile getiren Direk, “Saldırılar oldukça, arkadaşlarımız tutuklandıkça, HDP o kadar güçleniyor. Halk mücadelesine sahip çıkıyor. Doğru bu seçimde vekil çıkartamadık ama 81 ilde oylarını en çok yükselten il Tekirdağ oldu. Bu kadar operasyon olmasının sebebi bu” diye konuştu.

 

‘HALK MÜCADELESİNE SAHİP ÇIKIYOR’

 

Direk, operasyonlarla topluma korku yayılmak istendiğini ifade ederek, “Halkı korkutmaya çalışıyorlar, geri adım attırmak istiyorlar. İnsanların, ‘HDP’ye, mitinglerine gidersek tutuklanırız’ korkusu yaşamasını istiyorlar. ‘Kimse HDP’ye gitmesin, HDP güçlenmesin’ diyorlar. Amaçlarına ulaşmaları mümkün değil. Bu halkın önü kapatılamaz. Halk mücadelesine sahip çıkıyor. Bu halk mücadelelerinin, haklarının peşinde. Bu bir hakikat. İnsan hakikatinden uzaklaşmaz. Halkımızda hakikatine sahip çıkıyor. Onlar ne kadar halkımızın üstüne gelse, halkımız o kadar güçleniyor. Halkımızın mücadelesini burada zayıflatmaya çalışıyorlar ama bu mümkün değil” ” ifadelerini kullandı.

 

“Halkımıza söz veriyoruz; onlar ne kadar üzerimize gelirse gelsin, biz o kadar mücadelemizi yükselteceğiz” diyen Direk, baskılara karşı geri adım atmayacaklarını vurguladı. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version