Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HABER-SEN: PTT emekçilerinin tatil hakları gasp ediliyor


ADANA – PTT Genel Müdürlüğü’nün iş yoğunluğunu gerekçe göstererek PTT emekçilerinin resmi tatil haklarını gasp ettiğini ifade eden HABER-SEN 7 No’lu Şube Sekreteri Ahmet Aydoğan, bu uygulamaya derhal son verilmesini istedi.

 

Basın, Yayın, İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (HABER-SEN) Adana İl Temsilciliği, sendike binasında yapılan basın açıklamasıyla PTT emekçilerinin Kurban Bayramı’nda çalıştırılmasına tepki gösterdi. Açıklamada konuşan HABER-SEN 7 No’lu Şube Sekreteri Ahmet Aydoğan, iktidarın Kurban Bayramı tatilini 9 güne çıkardığını ancak PTT emekçilerinin tüm bayramlarda olduğu gibi çalışacağını ve bu durumun yasalara aykırı olduğunu vurguladı.

 

‘HAKLAR GASP EDİLİYOR’

 

PTT Genel Müdürlüğü’nün iş yoğunluğunu gerekçe göstererek PTT emekçilerinin resmi tatil haklarını gasp ettiğini kaydeden Aydoğan, PTT emekçilerinin bayramın 4’üncü günü çalışmaya çalışacağını belirterek, “Yıllardır iş yoğunluğu ve personel eksikliği nedeniyle PTT emekçileri, kuralsız ve keyfi çalıştırma uygulamaları nedeniyle mağdur olmaktadır. PTT Genel Müdürlüğünün hak ve hukuk tanımaz bu uygulamalarına derhal son verilmesini, yasalara rağmen Kurban Bayramında çalışanların zorla işe getirilmesinin karşısında olup emekçilerin haklı talepleri için alanlarda olacak ve hukuki girişimlerde bulunacağız” dedi.

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version