Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Güçlendirme nedeniyle tahliye edilmişti: Kadıköy Halk Eğitim Merkezi için Koruma Kurulu’na başvuru yapılmamış

Güçlendirme nedeniyle tahliye edilmişti: Kadıköy Halk Eğitim Merkezi için Koruma Kurulu'na başvuru yapılmamış


Artı Gerçek – Geçtiğimiz haftalarda deprem riskine karşı güçlendirme çalışması yapılacağı gerekçesiyle apar topar tahliye edilen 88 yıllık tarihi ile İstanbul Kadıköy’de hizmet veren Halk Eğitim Merkezi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Valiliğe gönderilen yazı dışında herhangi bir resmi belge iletilmedi.

SoL Haber’den Hazal Güven’in haberine göre, TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, resmi bir bildirim yapılmadığını belirterek Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan İstanbul 5 Numaralı Koruma Kurulu Müdürlüğü’ne bir dilekçe yazdı ve kararın resmi evrak yoluyla iletilmesini talep etti.

KORUMA KURULU’NUN HABERİ YOK

Koruma Kurulu’ndan gelen yanıtta 88 yıllık tarihinden koparılan Halk Eğitim Merkezi için alınan güçlendirme kararından Koruma Kurulu’nun haberinin olmadığı ortaya çıktı.

MİMARLAR ODASI İSTANBUL ŞUBE BAŞKANI: HUKUKİ SÜREÇ BAŞLAYABİLİR

Koruma Kurulu tarafından gelen yanıtı değerlendiren TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Şube Başkanı Esin Köymen, şunları söyledi:

“Tescilli bir yapı olduğu için Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ile ilgili muhatap Koruma Kurulu’dur ancak Koruma Kurulu tarafından güçlendirme ile ilgili herhangi bir proje onaylanmadığı ortaya çıkmış oldu. TMMOB Yönetim Kurulu olarak yakın zamanda bir toplantımız olacak ve bu konu gündemimizin arasında elbette. Sürecin başından beri takipçisiydik ve olmaya da devam edeceğiz. Resmi kurumlardan resmi yazışmalarla resmi yanıtlar talep ediyoruz. Sürecin işleyişine göre hukuki olarak da bir mücadele başlatabiliriz.”

HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRÜ: MAĞDURUZ
Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hülya Narsap da şöyle konuştu:

“Ben bu kurumun müdürüyüm. Ancak olaylar tamamen benim dışımda gelişiyor. Bizi apar topar tahliye ettikleri gibi binamızda hala bir çalışmanın da başlamadığını görüyoruz. Çok mağduruz.”

KAYMAKAM ‘RAPORUN ÜZERİNE FAZLA GİTMEYİN’ DEMİŞTİ

Koruma Kurulu’ndan gelen yanıt akıllara sürecin henüz başında kaymakam ile öğretmenler arasında gerçekleşen toplantıyı getirdi. Bu toplantıya katılan öğretmenler tahliye edilen bina hakkında hazırlandığını düşündükleri deprem raporunu kaymakama sormuş ancak kaymakam bu sorulara, “Burası bir şekilde boşaltılacak, rapor üzerine fazla gitmeyin” yanıtını vermişti. (Kaynak)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version