Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gezi eylemcisi Aydoğan’ın kapatılan ‘Erdoğan’a hakaret’ dosyası yeniden açıldı

Gezi eylemcisi Aydoğan'ın kapatılan 'Erdoğan'a hakaret' dosyası yeniden açıldı


Artı Gerçek – Gezi Parkı eylemleri sırasında gaz fişeğiyle ayağından yaralanan ve yüzde 43 engelli kalan Aydın Aydoğan hakkında sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek geçen yıl açılan ve 27 Şubat’ta kapatılan soruşturma yeniden gündeme geldi. Soruşturmayı kapatan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı yaklaşık dört ay sonra, bu kez soruşturmanın yeniden açılması için Adalet Bakanlığı’na fezleke sundu.

‘KİMSENİN FİKRİNE TAHAMMÜLLERİ YOK’

Cumhuriyet’ten Cengiz Karagöz’e konuşan Aydoğan, paylaşımlarında hakaret bulunmadığını savundu. İktidarın ‘baskı uygulamalarını’ giderek arttığını ifade eden Aydoğan, “Ben Anayasa’nın 26. maddesi çerçevesinde eleştiri hakkımı kullandım. Gezi Parkı direnişine olan öfkeleri hâlâ bitmemiş. Kimsenin fikrine ya da düşüncesine tahammüleri yok. Bu dava dosyaları Türkiye’deki adalet sisteminin ne hale getirildiğinin birer örneğidir” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Aydoğan hakkında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla geçen yıl soruşturma başlatılmıştı. Aydoğan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin “darbeyi eniştemden öğrendim” ifadelerine yönelik eleştirileri ve ‘Sansür Yasası’na yönelik yaptığı bazı açıklamaları soruşturma konusu olmuştu. Suç duyurusunun ardından Aydoğan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde ifade verdi ve söz konusu soruşturma 27 Şubat’ta Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kapatılmıştı.

ENGELLİ KALAN AYDOĞAN’IN DOSYASI FAİLİ MEÇHUL SUÇLAR BÜROSU’NA DEVREDİLMİŞ

Öte yandan Aydın Aydoğan’ın yüzde 43 oranında engelli kalmasına neden olan olayla ilgili soruşturmada 16 polis ilk olarak 2014 yılında savcılık tarafından sorgulanmıştı. Şüpheli polisler, o günlerde verdikleri ifadede amirlerinin kim olduğunu, nerede görev yaptıkları, Aydoğan’ın yaralandığını hatırlamamış, gaz tüfeği kullanmadıklarını öne sürmüştü.

Memur Suçları Soruşturma Bürosu, olay günü olan 11 Haziran 2013’te Taksim Meydanı’nı gösteren görüntüleri özel bilirkişilik makamı Ulusal Kriminal Büro’ya göndermişti. İnceleme sonunda hazırlanan raporda 16 polisin kask numarası tespit edilmişti.

Aydoğan, polislere yargı yolunun açılması üzerine 2017 yılında soruşturmanın akıbetini öğrenmek amacıyla savcılığa başvurdu. Başvuru sonucunda dosyanın Faili Meçhul Suçlar Bürosu’na devredildiğini öğrendi. Soruşturma dosyasını görmek isteyen Aydoğan, Ulusal Kriminal Büro tarafından şüpheli polislerin görüntülerinin yer aldığı kitapçığın ve CD’nin dosyada olmadığını gördü. Savcılık, kitapçığın ve CD’nin nerede olduğunu bilmiyordu.

Aydoğan’ı yaralayan polislerin yedisi 2022’nin eylül ayında yeniden ifade verdi. Şüpheli polisler, üzerinden uzun zaman geçtiğini öne sürerek olayı ‘hatırlamadı.’ Gaz tüfeği kullanma yetkisi bulunan polisler, ‘görevini en iyi şekilde yerine getirdiğini‘ savundu. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version