Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gazeteciler Canan Coşkun ve Barış Pehlivan’a beraat

Gazeteciler Canan Coşkun ve Barış Pehlivan'a beraat


Artı Gerçek – Gazeteciler Canan Coşkun ve Barış Pehlivan hakkında Hakim Akın Gürlek’in şikayeti üzerine “terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek” suçlamasıyla açılan davanın karar duruşması bugün İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya tutuksuz sanık Coşkun ve taraf avukatları katılırken, tutuksuz sanık Pehlivan gelmedi. Bir önceki duruşmada savcı, gazetecilerin haber verme niteliğindeki düşünce açıklama sınırlarını ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığını ve Hakim Akın Gürlek’i terör örgütlerine hedef gösterdiklerini iddia ederek gazetecilerin cezalandırılmasını talep etmişti.

‘İŞİMİN GEREĞİNİ YAPTIM’

Duruşmada esas hakkında savunma yapan Coşkun, “Daha önce de aynı suçlamayla yargılandım ve beraat ettim. Suç işlemedim. Kamuoyunu bilgilendirmek adına işimin gereğini yaptım. Vereceğiniz karar anayasayı sistematik olarak ihlal eden hakimin yanında mı, yoksa gazeteciliğin yanında mı olacağınızı gösterecek. Beraatımı talep ediyorum” dedi.

Avukat Abbas Yalçın, müvekkilinin anayasal hakkını kullandığını ifade ederek Coşkun’un beraatini talep etti.

COŞKUN VE PEHLİVAN’IN BERAATİNE KARAR VERİLDİ

Pehlivan’ın avukatı Hüseyin Ersöz de Akın Gürlek’in kamuoyuna yansımış bir kişi olmasından dolayı pek çok habere konu olduğunu belirterek, “Müvekkil, halkın haber alma özgürlüğü ve kamu yararı çerçevesinde hareket etmiştir. Beraat talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Mahkeme, gazetecilerin üzerine atılı fiilin kanunda suç olarak tanımlanmadığına kanaat getirerek Coşkun ve Pehlivan’ın beraatına hükmetti.

NE OLMUŞTU?

Gazeteciler Canan Coşkun ve Barış Pehlivan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun dönemin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) çalışanlarını “terörle” ilişkilendirerek özel teftiş başlatmasına dayanak olan DİAYDER iddianamesini haberleştirmişti.

Gazeteciler, Aralık 2021’de hazırlanan iddianameyle birlikte açılan davanın, siyasi davalarda verdiği kararlar ile tanınan Akın Gürlek’in başkanı olduğu 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görüleceğini belirtmişlerdi. Bunun üzerine Akın Gürlek, gazetecilerden şikayetçi olmuş ve suç duyurusunda bulunmuştu.

12 Nisan 2022 tarihli iddianamede savcı, Coşkun’un, 29 Aralık 2021 tarihinde paylaştığı tweet’i ile; Pehlivan’ın ise Halk TV’de 12 ve 30 Aralık 2021 tarihlerindeki beyanları ile “DİAYDER’e vurgu yaparak ve dava dosyasını teşhir ederek Akın Gürlek’i PKK’ye hedef gösterdiğini” iddia etmişti.

Coşkun ve Pehlivan hakkında açılan davada “mağdur” olarak yer alan Akın Gürlek, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olduğu dönemde gazeteci Canan Coşkun’u “terörle mücadelede görev alan kişileri hedef göstermek” suçlaması ile yargılamış ve 2 yıl 3 ay hapse mahkum etmişti.

Davanın 9 Mayıs 2023 tarihinde görülen üçüncü duruşması öncesi esas hakkındaki mütalaasını sunan iddia makamı, gazeteciler Coşkun ve Pehlivan’ın cezalandırılmasını talep etmişti. (HABER MERKEZİ)

Fotoğraf: MLSA

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version