Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gazeteci Parlak davasında ikinci ret kararı


AMED – Mahkeme, gazeteci Ferhat Parlak’ın İstinaf Mahkemesi tarafından bozulan “davanın reddi” kararında ısrar ederek, Parlak’ın yargılandığı davanın reddine karar verdi. 

 

Gazeteci Ferhat Parlak’ın 2015’deki sokağa çıkma yasağı döneminde takip ettiği eylem haberleri ve gizli tanık beyanları gerekçesiyle “örgüt üyeliği” suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması Diyarbakır 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

 

İstinaf Mahkemesi’nin davanın reddi kararını bozmasının ardından yapılan yeniden yargılama duruşmasına gazeteci Parlak, katıldı. Parlak savunmasında, yargılamasının mükerrer olduğunu, gizli tanık beyanlarının akla uygun olmadığını söyledi. Gizli tanığın verdiği ifadede, “Molotof attı” iddialarına dair Silvan TEM şubeye yazılan müzekkere ardından gelen araştırma tutanağı sonucunu hatırlatan Parlak, “İddia edilen tarihte bırakın molotof atmayı o tarihte öyle bir olay olmadığı belirtmiştir. Suçlamaları kabul etmiyorum, beraatımı talep ediyorum” dedi.  

 

MAHKEME ESKİ KARARINI YİNELEDİ

 

Mahkeme, Parlak’ın daha önce aynı davadan yargılandığı ve “davanın reddi” yönünden karar verildiğini hatırlatarak, bir kez daha davanın reddi yönünde karar verdi. 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version