Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Et ve Süt Kurumu’na bağlı tesiste hayvana işkencenin cezası belli oldu

Et ve Süt Kurumu'na bağlı tesiste hayvana işkencenin cezası belli oldu


Artı Gerçek – Adana’da Et ve Süt Kurumu’na bağlı kombinada görevli bir kişi, kesim öncesi huysuzlanan bir büyükbaşı bayıltmak için başına defalarca sopayla vurduğu olayda kurum personeli M.A.T. ve İ.G.’ya hayvan dışkısı temizleme ve kitap okuma cezası verildi.

Et ve Süt Kurumu’nun Yüreğir kombinasında iddiaya göre, kesime hazırlanan bir büyükbaş huysuzlandı. Görevliler hayvana müdahale ederek yere yatırdı. Hayvanın sakinleşmemesi üzerine bir görevli, başına sopayla defalarca vurarak bayıltmak istedi. İşkence başka bir kişi tarafından cep telefonuyla görüntülenerek sosyal medyada yayınlandı.

‘SORUMLULAR İŞTEN EL ÇEKTİRİLDİ’

Görüntüler tepki çekerken Et ve Süt Kurumu’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada “Adana Et Kombinası Müdürlüğümüzdeki hayvan hakları ve hayvan refahına aykırı sosyal medyaya yansıyan görüntüler ile müfettiş görevlendirilmiş olup sorumlular işten el çektirilmiştir. Konu tarafımızca titizlikle takip edilmektedir” ifadelerini kullandı.

İKİ KİŞİ GÖZALTINDA

Öte yandan Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili 2 personelin gözaltına alındığını duyurdu.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, olayın Yüreğir ilçesi Yenidoğan Mahallesi’ndeki Et ve Süt Kurumu Adana Et Kombinasında 25 Mayıs’ta gerçekleştiği ifade edildi.

Sosyal medyaya yansıyan ve kuruma ait olan kamera kayıtlarından kesimi yapılacak dananın kafasına cisimle vuranların kesimhanede işçi olarak görev yapan kurum personeli M.A.T. ve İ.G. olduğunun tespit edildiği ve iki çalışanın gözaltına alındığı belirtildi.

HAYVAN DIŞKISI TEMİZLEME VE KİTAP OKUMA CEZASI

M.A.T. ile İ.G., çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkeme başkanı, şüphelilere 15 gün boyunca hayvan dışkısı temizleme ve ‘İslam Hukukunda Hayvan Hakları’ adlı kitabı okuyup, özetini hakime götürme cezası verdi. (DHA)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version