Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi öldü

Eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi öldü


İtalyan basınının aktardığına göre eski İtalya Başbakanı ve sağ koalisyon iktidarının ortaklarından Forza Italia (FI) partisinin lideri Silvio Berlusconi 86 yaşında öldü. 5 Nisan ile 19 Mayıs arasında 45 gün boyunca akciğer enfeksiyonu tedavisi gören ve aynı zamanda kronik lösemi teşhisi bulunan 86 yaşındaki lider, 9 Haziran’da yeniden aynı hastaneye yatırılmıştı.

“Bunga bunga partileri” ve adının karıştığı diğer skandallarla tanınan 86 yaşındaki milyarder medya kralı, son yıllarda sağlık sorunlarıyla boğuşuyordu. 5 Nisan ile 19 Mayıs arasında 45 gün boyunca akciğer enfeksiyonu tedavisi gören ve aynı zamanda kronik lösemi teşhisi bulunan 86 yaşındaki lider, 9 Haziran’da yeniden hastaneye yatırılmıştı.

Dört kez başbakan olan Berlusconi, 2016’da büyük bir kalp ameliyatı geçirdi ve sonrasında prostat kanserini atlattı. 2020’de COVID-19’a yakalandıktan sonra sağlık durumu kötüleşen Berlusconi, defalarca hastaneye kaldırıldı. Covid-19 nedeniyle 2020’de 11 gün hastanede yatan Berlusconi, gazetecilere yaptığı açıklamada “Bir kez daha paçayı kurtarmış gibiyim” diyerek doktorlar sayesinde ‘hayatının en zor çilesi’ diye tanımladığı hastalığı yenebildiğini söylemişti.

Ayrıntılar geliyor.

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version