Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Erkan Karaaslan’ın AKP’li belediyelerdeki dosyalarını açmak şart değil mi?’

'Erkan Karaaslan’ın AKP’li belediyelerdeki dosyalarını açmak şart değil mi?'


Artı Gerçek – Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, bugünkü yazısında “FETÖ’nün belediyeler imamı” olmakla suçlanan Erkan Karaaslan’ın savcıya yazdığı belgeye yer verdi.

Terkoğlu, ihalelerde usulsüzlük yapmakla suçlanan ve cezaevinde bulunan eski Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak davasında suçlamanın merkezindeki Erkan Karaaslan’ın AKP hükümetindeki, bürokrasideki ve AKP’li belediyelerdeki dosyalarını da açmanın şart olduğunu söyledi.

Karaaslan’ın AKP döneminde, SGK’de daire başkanı yapıldığını, AKP’nin Aile Sigortası Projesi’ni kendisinin hazırladığına dikkat çeken Terkoğlu, “Önce SGK daire başkanlığım dönemimde, dönemin bakanı Faruk Çelik’e sunulmuş (Yadigar Gökalp ile birlikte) ancak kanunlaşamamıştır. Sonrasında geliştirilerek Aile Sigortası Projesi olarak yürürlüğe konulmuştur.” Bunun belgesini de sunan Karaaslan, savcıya, “Fikirlerim iktidarda” demiş” ifadelerine yer verdi.

araaslan, Türkiye’de, hatta KKTC’de de kamu için yaptığı projeleri tek tek anlattığına değinen Terkoğlu, şu kısma dikkati çekti:

“MİT, Jandarma Genel Komutanlığı vb. ülkemiz güvenlik teşkilatına ait kurumlar başta olmak üzere tüm kamu sektörüne eğitim verdim, danışmanlık yaptım.”

Hükümet medyasını okursanız Erkan Karaslan, sadece muhalif belediyelerle iş yapıyormuş gibi. Ancak kendisi bambaşka anlatıyor. 2014 yerel seçimlerinin ardından yaptıklarını şöyle sıralamış: “Çalıştığım belediyeler arasında, en çok AKP’li CHP’li ve MHP’li belediyeler bulunmaktadır. İlk çalışmalarımı Denizli, Düzce, Bolu, Beykoz, Başakşehir, Seyhan, Gaziantep, Şahinbey, Ümraniye, Yüreğir, Nevşehir vb. çok sayıda AK Parti belediyelerinde yürüttüm. CHP’nin Aydın, Kuşadası, Didim, Muratpaşa, Sarıyer, Silivri, Bakırköy, Ataşehir, Avcılar, Beylikdüzü gibi belediyelerinde çalıştım. MHP’nin ise tüm belediyelerinde (Tarsus, Mersin BŞB, Sarıçam, Bartın vb.) çalıştım. Her ne kadar sadece CHP’li belediyelerde hakkımda soruşturma ve kovuşturmalar olsa da sayısal olarak CHP belediyesi diğer parti belediyelerinin yanında çok azınlıkta kalır.

(…)Yani… Devletin birçok kurumu Karaaslan ile çalışırken bugün dönüp CHP’li belediyelere, “Sen nasıl bu adamla çalışırsın” diye soruyor. Yetmiyor; operasyon yapıyor, tutuklamalara gidiyor. Belki dahası da gelecek… Olması gereken buysa, Karaaslan’ın AKP hükümetindeki, bürokrasideki ve AKP’li belediyelerdeki dosyalarını da açmak şart değil mi?”(HABER MERKEZİ)

YAZININ TAMAMI

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version