Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan’ın eski avukatı şikayetçi olmuştu: Gazeteciler İzel Sezer ve Doğan Ergün’e hapis cezası

Erdoğan'ın eski avukatı şikayetçi olmuştu: Gazeteciler İzel Sezer ve Doğan Ergün’e hapis cezası


Artı Gerçek – İleri Haber eski Genel Yayın Yönetmeni Doğan Ergün ve dönemin Sorumlu Müdürü olan mevcut Genel Yayın Yönetmeni İzel Sezer hakkında Tayyip Erdoğan’ın eski avukatı Mustafa Doğan İnal’ın şikayeti üzerine açılan davanın karar duruşması görüldü.

İleri Haber’de İnal’ın rüşvet pazarlığı yaptığı iddialarının yer aldığı tweetlerin haberleştirilmesi gerekçesiyle açılan davanın karar duruşması bugün İstanbul Adalet Sarayı’ndaki İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada verilen kararda Sezer ve Ergün’e ayrı ayrı 1 yıl 8 ay hapis ve 120 TL para cezası verildi. Açıklanan mütalaada Ergün ve Sezer hakkında 3 ayrı suçlamayla 11 yıl 4 aya kadar hapis cezası istenmişti.

Gazeteci Doğan Ergün ve İzel Sezer hakkında Erdoğan’ın eski avukatı İnal tarafından, davaya konu edilen haber nedeniyle “alenen hakaret”, “kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaların kaydedilmesi suretiyle elde edilen verilerin basın ve yayın yoluyla hukuka aykırı olarak ifşa edilmesi” ve “iftira” suçlamalarıyla açılan davada mütalaa açıklanmıştı. Mütaalada söz konusu haberlerin Erdoğan’ın eski avukatı Mustafa Doğan İnal’ın, “şeref, haysiyet ve namusu” ile “toplum içindeki itibarını” zedelediği öne sürüldü.

Gazeteciler Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan’ın birlikte kaleme aldıkları “Cendere” isimli kitapta Erdoğan’ın eski avukatının rüşvet pazarlığı yaptığı iddiaları yer alıyordu. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık da konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda dönemin Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e “Gereğini yapacak mısınız?” sorusunu yöneltmişti.

Öte yandan Ergün ve Sezer’in Türk Ceza Kanunu 133 3-2.Cümle. 125 1, 1254, 267 1, 43/1, 53 maddeleri uyarınca 3 yıl 3 ay 15 günden 11 yıl 4 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları istenmişti. (KAYNAK)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version