Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Emekli maaşlarına kademeli zam gelecek

Bankalar arasındaki yarış kızıştı: İşte emeklilere en yüksek promosyon veren bankalar…


SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin taban maaşına kademeli zam yapılacağı, 10-15 bin lira arasında emekli aylığı alanlara yüzde 45, 15-20 bin lira arasında aylık alanlara yüzde 40, bu tutarın üzerindekilere de yüzde 35 zam öngörüldüğü ileri sürüldü.

28 Mayıs’ta gerçekleşen seçim öncesi emekli maaşlarına temmuzda yapılacak zamla ilgili konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Ödediği prim dikkate alınarak kademeli olarak artış olacak. Yasal prosedürde emekli maaşları temmuz ayında düzenleniyor. 7 bin 500 lira yaptığımız sıra yoğun ve haklı şekilde gelen talep vardı. 7 bin 500 lira yaptığımızda yaklaşık 9,5 milyon insan istifade etti. Bizim emekli olan insanlarımız yuvarlak 15 milyon. Bundan istifade edemeyen, prim ödemiş insanlar var. Onlardan yoğun talep geldi. Sayın Cumhurbaşkanımız katıldığı programda onlarla da ilgili düzenleme yapacağız.’’ demişti.

AKP rejiminin yayın organı Sabah’ta yer alan habere göre, emeklilere yapılacak zamla ilgili masadaki formüller şöyle:

10-15 bin lira arasında emekli aylığı alanlara yüzde 45, 15-20 bin lira arasında aylık alanlara yüzde 40, bu tutarın üzerindekilere de yüzde 35 zam formüller arasında yer alıyor.

Bu durumda 10 bin lira emekli aylığı (yüzde 45 zamla) 4 bin 500 lira artışla 14 bin 500 liraya çıkacak.

En düşük emekli aylığının yüzde 36 artışla 7500 lira olmasının ardından bu tutarın üzerinde aylık alan milyonlarca emeklinin aylığına refah payı eklenecek.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version