Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ekvador şaşkın: ‘Ölü’ kadın kendi cenazesinde tabutta ‘dirildi’

Ekvador şaşkın: 'Ölü' kadın kendi cenazesinde tabutta 'dirildi'


Ekvador, gömülmesine dakikalar kala hayatta olduğu anlaşılan 76 yaşındaki Bella Montoya’yı konuşuyor. İnme şüphesiyle geçen hafta doktorlar tarafından öldüğü teyit edilen ve tabuta konan Montoya, gömülme işlemi için giysilerini değiştirmeye gelen yakınları tarafından nefes almaya çalışırken bulundu.

Olay cuma günü, Montoya’nın cenazesinin başlamasından beş saat sonra yaşandı. Mezarlığa gidilmesinden önce kadının giysilerini değiştirmek isteyen yakınları, Montoya’nın güçlükle nefes almaya çalıştığını fark etti.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde de, kadının açık bir tabutta nefes almaya çalıştığı, başında birkaç kişinin bulunduğu görüldü.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Hâlâ hayatta olduğunun fark edilmesi sonrasında olay yerine çağrılan sağlık ekipleri, kadını sedye ve ambulansla hastaneye kaldırdı. Montoya kendisini ölü ilan eden hastanede yoğun bakıma alınırken, Ekvador Sağlık Bakanlığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

‘KALBİ ANİDEN DURMUŞTU’

Bakanlık açıklamasında, Montoya’nın öldüğü zannedilen anda ani kalp durması yaşadığı ve hayata döndürme girişimlerine yanıt vermediği belirtildi.

OĞLU MUTLU: ONU CANLI VE YANIMDA İSTİYORUM

76 yaşındaki kadının oğlu Gilber Rodolfo Balberán Montoya ise yerel medyaya demecinde, annesinin o sabah saat 09:00 civarında hastaneye kaldırıldığını ve öğle saatlerinde bir doktorun “Anneniz vefat etti” dediğini anlattı. Balberán, AFP ajansına açıklamasında da, “Ne yaşandığı ancak idrak edebiliyorum. Şimdi annemin sağlığının düzelmesi için dua ediyorum. Onu canlı ve yanımda istiyorum” dedi. (DIŞ HABERLER)


Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version