Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar: Ekmeğe zam tercih değil, zorunluluk

İstanbul’da ekmeğe zam hazırlığı; 7,5 TL’ye çıkabilir


Toprak Mahsulleri Ofisi’nin enflasyon ekmeğe yansımaması için fırıncılara verdiği ucuz un desteği seçimden sonra kaldırıldı. Fırıncılar TMO desteğiyle daha önce 350 lira civarında aldıkları bir çuval un için bugün 645 lira ödüyor. Maliyetler katlandı.

Önümüzdeki günlerde asgari ücrette de artış bekleniyor. Asgari ücretin arması da fırıncıların maliyetini yukarıya çekecek.

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, ekmek zammının zorunlu hale geldiğini söyledi. Fox Haber’de konuşan Kolivar, “350 liraya un alıyorduk. Bir anda 650 lira oldu. Bir ekmek 250 grama sabitlenmeli ve 10 lira olmalı. Zammı yapacağız. Başka kurtuluşumuz yok. Bu zammı yapmak zorundayız. Zannediyorlar ki tek giderimiz un; hayır! İşçilik maliyetleri de arttı. Bir usta 20 bin liradan aşağı çalışmıyor. Günlük çalışanlar 400 lira yevmiye istiyor. Nakliye maliyetleri mazota gelen zamlarla arttı.” dedi.

İstanbul’da 240 gr ekmek genel olarak 6 TL’den satılıyor. Bazı fırınlarda ise 200 gr ekmek 6 TL! Fırıncılar, 240 gramlık ekmeğin fiyatının en azından 8 lira olması gerektiğini söylüyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version