Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Duma Sözcüsü: Çeçen komutan Delimhanov hayatta ve iyi

Duma Sözcüsü: Çeçen komutan Delimhanov hayatta ve iyi


– Çeçenistan’da bir dönem ayrılıkçılarla birlikte Rusya’ya karşı mücadele eden ancak daha sonra saf değiştiren Çeçen komutan Adam Delimhanov’un Ukrayna’da öldüğü veya yaralandığına ilişkin çelişkili haberlere dair Rusya Parlamentosu’ndan açıklama geldi. Ukrayna’daki savaşın ilk günlerinde Mariupol’deki Çeçen kuvvetlerine komuta ederek Rus ordusu saflarında savaşa dahil olan Delimhanov’un “hayatta ve iyi olduğu” açıklandı.

Aynı zamanda Rus Parlamentosu’nun alt kanadı Duma’nın da üyesi olan Delimhanov’un durumu hakkında konuşan Duma Sözcüsü Vyaçeslav Volodin, “Onunla az önce konuştum. Yaşıyor ve iyi. Sadece bu da değil, hepinize sağlık diliyor” dedi. Delinhanov Rus Ulusal Muhafızları bünyesindeki Çeçen birliklerin komutanlığını yürütüyor ve Çeçenistan lideri Ramzan Kadirov’un sağ kolu olarak biliniyor.

TASS: DELIMHANOV ÇEÇENİSTAN’DA

Çeçenistan lideri Ramzan Kadirov’un, Delimhanov’un telefonlara çıkmadığını duyurmasının ve Kremlin’in ‘endişeliyiz’ açıklamasını yapmasının ardından Rus haber ajansı TASS, Delmhanov’un “Ukrayna’da değil Çeçenistan’da olduğunu” öne sürdü.

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI ÇEÇEN BİRLİKLERLE SÖZLEŞME İMZALAMIŞTI

Kısa süre önce Rus paralı asker şirketi Wagner’in lideriyle karşılıklı tehditlere varan bir tartışma yaşayan Adam Delimhanov’la ilgili olarak Kadirov olayın “tatlıya bağlandığını” duyurmuştu. Rusya Savunma Bakanlığı ise pazartesi günü, gönüllü savaşçıların faaliyetlerini düzenleme kararı çerçevesinde Çeçen birlikleri ile sözleşme imzaladığını duyurmuştu. Wagner ise bakanlıkla sözleşme yapmayacağını açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version