Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Diyarbakır’da iki ölümle sonuçlanan bekçi çatışmasının nedeni 20 dönümlük araziymiş

Diyarbakır’da  iki ölümle sonuçlanan bekçi çatışmasının nedeni 20 dönümlük araziymiş


Rojhat ABİ


DİYARBAKIR – Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bekçilerin birbiri ile yaşadığı tartışma kavgaya dönüştü. İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli Çarşı ve Mahalle Bekçisi Mehmet Kan, kuzenleri olan çarşı ve mahalle bekçisi Hayri Kan ve teknisyen yardımcısı Kadri Kan’a silahla ateş etti. Kan’ın silahından çıkan kurşunlarla Hayri ve Kadri Kan öldü. Diyarbakır Valiliği konuya ilişkin yaptığı açıklamada tartışmanın aralarında devam eden husumetten kaynaklı çıktığı belirtildi.

Hayri ve Kadri Kan’ı öldüren Mehmet Kan’ın olayda kullanılan silahla birlikte emniyete teslim olduğunu açıkladı. Silahlı saldırı sonucu öldürülen Hayri ve Kadri Kan’ın cenazeleri Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna götürüldü.

OLAYIN SEBEBİ YAKLAŞIK 20 DÖNÜMLÜK BİR ARAZİ

Kan kardeşlerin ölüm haberinin üzerine yakınları Diyarbakır Adli Tıp Kurumu önünde toplanmaya başladı. Bunlardan biri de Hayri Kan’ın kuzeni Mehmet Zülküf Mirzaoğlu’ydu. Artı Gerçek’e konuşan Zülküf Mirzaoğlu, tartışmanın sebebinin arazi anlaşmazlığı olduğunu söyledi. Taraflar arasında yaşanan sorunun yıllardır sürdüğünü anlatan Mirzaoğlu, “Bu arazi anlaşmazlığı yaklaşık 20 dönümlük bir arazi. Bu arazi kimsenin adına değil. 12 kişinin bir ortak sözü varmış, yani üzerinde birçok kişi hak iddia ediyor” diyerek kavganın da o arazi yüzünden yaşandığını söyledi.

SALDIRI İLK DEĞİL

Mirzaoğlu’nun anlattığına göre bu olay ilk değil. Taraflar arasında daha öncede tartışma çıkmış, bu tartışma kavgaya dönüşmüştü. Öldürülen Hayri Kan’ın teyzesinin oğlu olduğunu, annesinin yakın zaman içinde Hayri Kan’ı ziyaret ettiğini anlatan Mirzaoğlu, “Aralarındaki husumetten dolayı Hayri Kan Mehmet Kan’a saldırıyor. Annemler on gün önce Hayri’yi ziyaret etmişti. Bu olaydan önce de husumetleri vardı. Silahlı saldırı yapan Mehmet Kan iki kardeşi ile birlikte Hayri’yi dövüyor. Burnunu kırarak yara bere içinde bırakıyorlar. Bugün de silahlı saldırı ile öldürüyor” dedi.

‘DİREKT KAFASINA ATEŞ ETMİŞ’

Saldırının nasıl olduğunu tam olarak bilmediklerini anlatan Mirzaoğlu, son olarak şunları söyledi:

“Olay zaten markette oluyor. Olayın olduğu sırada markette karşılaşmışlar. Aralarında tartışma çıkmış. Artık tuzak falan mı bilmiyorum ama Mehmet Kan markette belinde taşıdığı silahla Hayri ve Kadri Kan’a ateş ediyor. İkisinin de kafasına ateş etmiş. Hayri ve Kadri zaten o sırada ölmüşler.”

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version