Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Diyarbakır’da arazi anlaşmazlığı kavgası: Dokuz ölü, üç yaralı

Diyarbakır'da arazi anlaşmazlığı kavgası: Dokuz ölü, üç yaralı


Artı Gerçek – Diyarbakır’da arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada dokuz kişi öldü, üç kişi yaralandı.

Olay, Bismil ilçesine bağlı Serçeler (Melefiyatan) köyünde meydana geldi. İki aile arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden başlayan tartışma kavgaya dönüştü.

AA’nın aktardığına göre, silahların da kullanıldığı kavgada ilk belirlemelere göre sekiz kişi vefat etti, üç kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen 112 Acil Sağlık ekiplerince kentteki hastanelere kaldırıldı.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilen yaralılardan biri, buradaki müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Böylelikle kavgada ölü sayısı 9’a yükseldi, iki yaralının tedavisi devam ediyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, arazi anlaşmazlığı kavgasının iki aile arasında çıktığını belirterek, “200 dönümlük bir arazi nedeniyle iki aile arasında çıkan kavgada maalesef 8 vatandaşımız hayatını kaybetti, 3 vatandaşımız da yaralandı. Yaralı vatandaşlarımız bölgeye gönderilen sağlık ekiplerince hastaneye ulaştırıldı. Jandarma ekiplerimiz bölgede gerekli önlemleri aldı” dedi.

MUHTAR: ÖLÜ SAYISI ARTMIŞ OLABİLİR

Artı Gerçek’e konuşan Serçeler köyü muhtarı Mehmet Akif Yılmaz, iki ailenin arazi yüzünden husumetli olduğunu söyledi. Bu dönemin biçer zamanı olduğunu, sabah iki ailede tartışma konusu olan arazide karşılaştığını anlatan muhtar Yılmaz, “Sabah karşılaşınca kavga ediyorlar. Şu anda 8-9 kişi öldü. Hastanede yaralılar var. Onun için sayının kaç olduğunu bilemiyorum. Ölü sayısı artmış olabilir” dedi.

Kavgadan sonra köye jandarmanın geldiğini, köyde güvenliğin üst seviyede olduğunu anlatan muhtar Yılmaz, “Asker köyde. Güvenlik amacıyla her taraf tutulmuş. İki aileden de gözaltına alınanlar var. Ama sayının kaç olduğunu şu anda bilemiyorum. Üzücü bir durum. Biz de bekliyoruz” diye konuştu.

DİYARBAKIR BAROSU’NDAN AÇIKLAMA

Diyarbakır Barosu tarafından yapılan açıklamada, “Bismil ilçemizde arazi anlaşmazlığından kaynaklı olayda; 8 insanımızın yaşamını yitirdiği ve 3 insanımızın da yaralandığı haberini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz. Arazi anlaşmazlıkları ve benzer ihtilaflarda uzlaşı kültürümüz görmezden gelinerek başvurulan şiddetin ve cinayetlerin son bulmasını diliyoruz. Hiç bir şey insan yaşamından daha kıymetli olamaz” denildi.

Kavganın ardından mahalledeki arazide yangın çıkarken, mahallenin giriş çıkışları askerler tarafından kapatıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (HABER MERKEZİ)


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version