Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

DİSK yöneticisinden gazeteciye ‘fotoğraf’ engellemesi: Gelme lan bir daha

DİSK yöneticisinden gazeteciye 'fotoğraf' engellemesi: Gelme lan bir daha


Artı Gerçek – Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) tarafından Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ikinci toplantısı sonrası düzenlenen basın toplantısında bir gazetecinin fotoğraf çekmesi engellendi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun açıklama yaptığı sırada bir DİSK Yönetim Kurulu Üyesi tarafından engellenen gazeteci toplantı sonunda işini yaptığını belirterek yönetim kurulu üyesine tepki gösterdi.

‘SİZ İŞÇİLERE DE BÖYLE Mİ YAPIYORSUNUZ?’

İkili arasında sözlü tartışma yaşanırken diğer gazeteciler gazeteciyi sakinleştirmeye çalıştı. Gazeteci, “Benden ne istiyorsunuz beyefendi. Siz işçilere de böyle mi yapıyorsunuz. Böyle mi savunuyorsunuz haklarını? Çekmemizi istemiyorsunuz niye bizi çağırıyorsunuz, ayıp değil mi canlı yayında böyle yapıyorsunuz?” dedi.

DİSK Yönetim Kurulu üyesi de gazeteciye “Konuşma fazla, gelme lan bir daha” diye karşılık geldi. Arzu Çerkezoğlu ve diğer DİSK Yönetim Kurulu Üyeleri ise gazeteciden özür diledi.

DİSK BASIN-İŞ: SAYGISIZ İFADELERİ VE YAKIŞIKSIZ TAVRI ASLA KABUL ETMİYORUZ

DİSK Basın-İş de sosyal medya hesabından tepki göstererek, “DİSK yönetiminin yaptığı basın toplantısında meslektaşımıza yönelik saygısız ifadeleri ve yakışıksız tavrı asla kabul etmiyoruz. Tepkimizi konfederasyonumuzun yönetimine ileteceğimizi de tüm meslektaşlarımızın bilmesini isteriz” ifadelerini kullandı.

TOPLANTIDA NE KONUŞULDU?

DİSK Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında önerilerini açıklayan Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu, “Asgari ücret belirlenirken bir evde iki kişinin çalışması halinde o eve yoksulluk sınırının üstünde gelir girmesi güvence altına alınmalıdır” diye konuştu. Türkiye asgari ücretliler topluluğu olmaktan kurtarılmalıdır” diyen Çerkezoğlu, şunları söyledi:

“İşçi sınıfının asgari ücret cenderesinden kurtulması için sendikalaşmanın ve grev ve toplu sözleşme başta olmak üzere sendikal hakların kullanımının önündeki engellerin kalkması gerekmektedir. Acilen atılması gereken adım ise teşmil yoluyla toplu iş sözleşmelerinin kapsamının genişletilmesidir.”

En düşük emekli aylığının da asgari ücret düzeyinde belirlenmesi gerektiğini kaydeden Çerkezoğlu, “Kamu işçileri ve özel sektör işçileri arasındaki ücret farkları ortadan kaldırılmalıdır” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version