Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cidde’deki ABD konsolosluğu önünde silahlı çatışma: İki kişi öldü

Cidde'deki ABD konsolosluğu önünde silahlı çatışma: İki kişi öldü


Amerika Birleşik Devletleri’nin Cidde Konsolosluğu yakınında yaşanan silahlı çatışmada biri koruma diğeri saldırgan olmak üzere iki kişi öldü. Suudi Arabistan resmi haber ajansının (SPA) haberine göre, Mekke-i Mükerreme Bölgesi Polis Müdürlüğü, yerel saatle 18.45’te elinde silah bulunan bir kişinin aracını ABD’nin Cidde Konsolosluğu binası yakınında durdurup araçtan indikten sonra güvenlik güçlerinin bu kişiye müdahalesi sonucu çatışma çıktığını duyurdu.Güvenlik güçleri ile saldırgan arasında çıkan çatışmada konsolosluk binasında Nepal vatandaşı olan bir koruma görevlisi ile silahlı saldırgan öldü.

Açıklamada “Konsolosluk binasının yakınında durdurulan araçta bulunan bir kişinin elinde ateşli silahla araçtan inmesi üzerine güvenlik yetkilileri inisiyatif kullanarak gerekli müdahaleyi yapmış ve karşılıklı ateş sonucu silahlı ölümüyle sonuçlanmıştır” dendi.

Silahlı kişiye ilişkin ayrıntılı bilgi verilmedi. Suudi Arabistan Emniyeti, olayın aydınlatılması için güvenlik incelemesinin sürdüğünü kaydetti.

DAHA ÖNCE DE SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Kızıldeniz’deki liman kenti Cidde’deki ABD konsolosluğu, 2016 yılı da dahil olmak üzere daha önce de şiddet olaylarının hedefi olmuştu. 2016’da bir güvenlik personeli, konsolosluğun karşısındaki Dr. Süleyman Faqeeh Hastanesi’nin otoparkının yakınında şüpheli bir kişiyi teşhis etmişti. Suudi içişleri bakanlığına göre, şüpheli güvenlik görevlisi yaklaştığında “intihar kemeriyle kendini havaya uçurdu”. Olayda intihar saldırganı ölmüş, iki kişi yaralanmıştı.

2004’te ise beş kişi Cidde’deki ABD konsolosluğunu bomba ve silahlarla basmış, dışarıda dört Suudi güvenlik görevlisini ve içeride beş yerel personeli öldürmüştü. Saldırganlardan üçü öldürülürken, ikisi yakalanmıştı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version