Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cevdet Yılmaz: Para, maliye politikasıyla finansal istikrar pekişecek

Cevdet Yılmaz: Para, maliye politikasıyla finansal istikrar pekişecek


Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), seçim sonrası ilk toplantısını bugün Beştepe’de yaptı. Toplantı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında yapıldı.

Toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

OVP EYLÜLDE PAYLAŞILACAK

Yılmaz toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Para, maliye politikasıyla finansal istikrar pekişecek” dedi.

Toplantıda makro ekonomik görünümü değerlendirdiklerini belirten Yılmaz, “Serbest piyasa kuralları içinde ekonomimizin rekabet gücünü ve verimliliğini artırmaya dönük adımlara kararlılıkla devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Öte yandan Yılmaz, “Eylül’de paylaşacağımız Orta Vadeli Programla kamu politikaları ve uygulamalarını gözden geçirecek, kaynak tahsisini bu çerçevede yönlendireceğiz.” açıklamasında bulundu. (EKONOMİ SERVİSİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version