Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

BM’den Yunanistan’daki faciaya ilişkin açıklama


CENEVRE- Yunanistan’da 81 göçmenin yaşamını yitirdiği faciaya ilişkin açıklama yapan Birleşmiş Milletler Göçmen İşçiler Komitesi, uluslararası topluma derhal harekete geçme çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler Göçmen İşçiler Komitesi (CMW), Yunanistan’da en az 81 göçmenin yaşamını yitirdiği ve yüzlercesinin kaybolduğu faciaya ilişkin açıklama yaptı. CMW, yaptığı açıklamada Avrupa Birliği, Afrika Birliği ve Arap Devletleri Ligi’ne güvenli ve düzenli göç yollarını oluşturmak için birlikte çalışma çağrısında bulundu.

İnsan kaçakçıları ve tacirlerinin adalet önüne çıkarılması gerektiğinin altını çizen Komite, Yunanistan hükümetine ölenlerin cenazelerinin korunması ve ailelerine bilgi verilmesi çağrısında bulunurken, kurtulanlara da gerekli desteklerin sağlanmasını talep etti.

ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

CMW, devletlere göçmenlerin insan haklarına saygı gösterme ve uluslararası anlaşmalara uyma yükümlülüğü hatırlatarak, bu tür trajedilerin tekrar yaşanmaması için uluslararası toplumu ve ilgili hükümetleri göreve çağırdı.

MA/ Rüştü Demirkaya  

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version