Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bill Gates Çin’de ‘eski dostu’ Şi Cinping ile görüştü

Bill Gates Çin'de 'eski dostu' Şi Cinping ile görüştü


– Çin Devlet Başkanı Şi Cinping bugün dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden Microsoft’un kurucusu ve ‘eski dostu’ Bill Gates’le bir araya geldi. Görüşme, Bill Gates’in kurucusu olduğu vakfın Çin’in sıtma ve tüberkülozla mücadele çabalarına yardım etmek için 50 milyon dolar bağışta bulunmasının ardından geldi. Toplantının, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın pazar günü Çin’e yapması beklenen ziyaret öncesinde gerçekleşmesi de dikkat çekti.

Görüşmede, Çin Devlet Başkanı, ülkesinin “Her zaman Amerikan halkına umut bağladığını” söyledi. Çin Devlet Başkanı’nın yabancı iş insanlarıyla nadiren görüştüğü biliniyor. Ziyaret ayrıca, Çin’deki Covid-19 önlemlerinin kaldırılmasının ardından bir ilk olma özelliği taşıyor.

‘ÇİN YOKSULLUKLA MÜCADELEDE DAHA BÜYÜK BİR ROL OYNAYABİLİR’

Çin’in resmi yayın kuruluşu CCTV tarafından paylaşılan bir görüntüde Bill Gates, “Şi Cinping ile tanışma şansına sahip olduğu için çok onur duyduğunu” söyledi. Gates, “Her zaman harika sohbetler yaptık ve bugün tartışacak çok önemli konularımız olacak” dedi. Milyarder iş insanı, “Çin’in, yoksulluğu azaltmada ve Çin’deki sağlık sorunlarını iyileştirmede önemli kazanımlar elde ettiğini belirterek “Çin’in, özellikle Afrika ülkelerinin karşı karşıya olduğu mevcut zorluklarla başa çıkmada daha büyük bir rol oynayabileceğini umuyorum” dedi.

DAHA ÖNCEKİ ZİYARETİNDE KAVANOZDA İNSAN DIŞKISI SALLAMIŞTI

Microsoft’un kurucusu, vakfının AIDS’i önleme konusundaki çalışmalarını görüşmek üzere Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in eşi Peng Liyuan ile bir araya geldiği son Çin ziyaretini 2019’da gerçekleştirmişti. Gates, 2018’de ülkeye gerçekleştirdiği ziyarette gelişmekte olan ülkelerdeki tuvalet kıtlığına dikkat çekmek amacıyla Pekin’de düzenlenen bir forumda insan dışkısı bulunan bir kavanoz sallayarak gündeme gelmişti. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version