Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Berlusconi için Meloni, Putin, Orban’dan taziye mesajları: “Gitti büyük savaşçı”

Serbestiyet


Görevdeki İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile başka İtalyalı siyasetçiler Berlusconi hakkında taziye mesajları yayımladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Macaristan Başbakanı Victor Orban da Berlusconi için mesaj yayımladı.

Meloni, sosyal medya hesabından video yayımlayarak, Berlusconi’yle ilgili şunları söyledi:

 “Silvio Berlusconi her şeyden önce bir savaşçıydı. O, inançlarını savunmaktan asla korkmayan bir adamdı ve onu İtalya tarihindeki en etkili adamlardan biri yapan da tam olarak bu kararlılığın cesaretiydi.”

Diğer liderlerin mesajları şöyle:

Putin: “Benim için Silvio değerli bir insan, gerçek bir arkadaştı. Onun bilgeliğine, en zor durumlarda bile dengeli, ileri görüşlü kararlar verme yeteneğine her zaman içtenlikle hayran kaldım. İtalya’nın yakın tarihinin en önemli olayları, bu olağanüstü kişiyle ilişkilidir. Gerçek bir vatansever olan Silvio Berlusconi, vatanının çıkarlarını her zaman her şeyin üzerinde tuttu.”

Orban: “Gitti büyük savaşçı.”

İtalya eski Başbakanı Mario Draghi: “Son elli yıldır İtalyan kamusal yaşamının mutlak kahramanı Silvio Berlusconi’nin ölümü nedeniyle en derin başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Bir girişimci olarak, olağanüstü inisiyatif ve inovasyonla iletişim ve spor dünyasını değiştirdi. Bir lider olarak, dönüştürdü. İnsanlığı ve karizması nedeniyle milyonlarca İtalyan tarafından sevildi. Ailesine, grubunun çalışanlarına ve Forza Italia topluluğuna en derin başsağlığı diliyoruz.”

İtalya Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini: “Bugün büyük bir İtalyan bize veda ediyor. Tüm alanlarda, her açıdan, emsalsiz, gelmiş geçmiş en büyüklerden biri. Ama her şeyden önce, bugün harika bir arkadaşımı kaybediyorum. Yıkıldım ve nadiren ağlarım, bugün günlerden biri.”

Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola: “Baba, girişimci, milletvekili, başbakan, senatör. İz bıraktı ve unutulmayacak. Teşekkürler Silvio.”

AB Ekonomi Komiseri ve eski İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni: “Silvio Berlusconi, son yıllarda İtalya’da derin bir iz bırakan bir lideri vefat etti. Bugün herkes için bir taziye, ailesine ve Forza Italia topluluğuna yakınlık anıdır.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version