Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Avusturya’da Onur Yürüyüşü’ne ‘cihatçı’ saldırı istihbaratı: Üç kişi gözaltında

Avusturya'da Onur Yürüyüşü'ne 'cihatçı' saldırı istihbaratı: Üç kişi gözaltında


Avusturya polisi, başkent Viyana’da bugün düzenlenecek Onur Yürüyüşü’ne saldırı hazırlığında oldukları gerekçesiyle yaşları 14 ile 20 arasında değişen üç kişiyi gözaltına aldı. Ülkenin iç istihbarat biriminin başındaki Omar Haijawi-Pirchner, saldırı girişimi istihbaratı aldıklarını duyurdu.

‘BALTA VE HAVALI TABANCA BULUNDU’

Haijawi-Pirchner, şüphelilerin Bosnalı ve Çeçen olduklarını, Avusturya pasaportuna sahip olduklarını ve IŞİD’e sempati duyduklarını söyledi. İsimleri açıklanmayan şüphelilerin evlerinde dün yapılan aramalarda, Avusturya silah yasaları çerçevesinde yasaklı olan bazı silahlar bulundu. Avusturya basını, bıçaklar, bir balta ve havalı tabancaların ele geçirildiğini yazdı.

‘TÜM KATILIMCILARIN GÜVENLİĞİNİ SAĞLADIK’

Polis açıklamasında saldırı planının ayrıntıları verilmezken, Haijawi-Pirchner “Başarılı ve zamanında yapılan bir müdahale ile Viyana’daki Onur Yürüyüşü’nde tehlikeyi engelledik ve tüm katılımcıların güvenliğini sağladık” dedi. Haijawi-Pirchner, 300 bin kişinin katıldığı yürüyüşte panik yaratmamak için açıklamayı geciktirdiklerini de belirtti.

Avusturya’daki son IŞİD saldırısı Kasım 2020’de düzenlenmiş, Viyana’da bir kişi silahla etrfa rastgele ateş açmıştı. Saldırıda dört kişi ölmüş, 23 kişi yaralanmıştı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version