Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Avustralya’daki son 30 yılın en ölümcül trafik kazası: 10 ölü, 25 yaralı

Avustralya'daki son 30 yılın en ölümcül trafik kazası: 10 ölü, 25 yaralı


– Avustralya’nın Yeni Güney Galler eyaletinde meydana gelen otobüs kazasında 10 kişi öldü, 25 kişi yaralandı. Avustralya basınının emniyet yetkililerine dayandırdığı haberine göre, düğünden dönenleri taşıyan ve içinde 39 yolcu bulunan otobüs, dönel kavşakta kaza yaptı. Yaralıların çevredeki hastanelere kaldırılırken yetkililer ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini söyledi. Söz konusu kaza Avustralya’da son 30 yılda yaşanan en ölümcül kaza olarak kayda geçti.

OTOBÜS ŞOFÖRÜNÜN YARIN HAKİM KARŞISINA ÇIKMASI BEKLENİYOR

Ülkenin Sydney kentinin yaklaşık 180 kilometre kuzeybatısındaki Greta kasabası yakınlarında meydana gelen kaza nedeniyle soruşturma başlatıldı. Polis, 58 yaşındaki sürücünün zorunlu uyuşturucu testi için hastaneye götürüldüğünü açıkladı. ‘Kefaletle serbest bırakılma’ talebi reddedilen sürücünün yarın hakim karşısına çıkması bekleniyor. Kazayla ilgili açıklama yapan Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, ölen ve yaralananların ailelerine “en derin taziyelerini” iletti.

EN ÖLÜMCÜL ÜÇÜNCÜ KAZA

Ülkedeki en kötü iki otobüs kazası, 1989’da iki ay arayla yine aynı eyalette meydana gelmişti. Her iki kazada kafa kafaya çarpışan araçlarda bulunan toplam 56 kişi ölmüştü. 1973’te ise bir turist otobüsünün fren arızası nedeniyle yokuş aşağı yuvarlanması sonucu 18 kişi ölmüştü. (DIŞ HABERLER)


Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version