Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ndan yine rakam çıkmadı

Dikkat! Binlerce EYT’linin emekliliği bozulabilir, geriye dönük borç çıkabilir


Asgari ücrete yapılacak ara zam oranını belirlemek için bir araya gelen Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ikinci toplantısından herhangi bir rakam çıkmadı.

7 milyondan fazla çalışanı doğrudan ilgilendiren yeni asgari ücret rakamıyla ilgili süreç devam ediyor. İlk toplantısını 13 Haziran’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleştiren komisyon, ikinci toplantısına saat 10.19 itibarıyla başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndaki toplantıya, işçi kesimini temsilen TÜRK-İŞ, işveren kesimini temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katıldı. Görüşme saat 12.25 sıralarında sona erdi.

Toplantının ardından açıklama yapan Türk-İş Temsilcisi Ramazan Ağar, yeni asgari ücrete  ilişkin toplantında herhangi bir rakam çıkmadığını söyledi.

Ağar şöyle konuştu:

“Uzun uzun görüşmeler yaptık. Çalışma hayatı ile ilgili görüşmeleri sunduk. Rakam olarak bir yere gelinmedi. Bu hafta içerisinde üçüncü defa komisyon olarak bir araya geleceğiz. Komisyonda bir karara vardıktan sonra Cumhurbaşkanımız açıklama yapar diye düşünüyorum. Bayramdan önce rakam konusunda bir karar verilir diye düşünüyorum. Türk parası olarak görüşüyoruz, dolar üzerinden pazarlık yapmıyoruz. Günün şartlarına göre, insanların alım gücünün artmasını istiyoruz. 500 dolar üzerinden değil, günün şartlarına göre pazarlık yapılacak. Bu hafta inşallah bunu sonuçlandıracağız. Şu anda 500 dolar karşılığı rakamını o dönem bakanımız söylemişti. Görüşmenin bu hafta sonuçlanması bekleniyor.

İşveren ve hükümet tarafından bir rakam ortaya konmadı, görüşülmedi. Biz de söylemedik. Bu hafta asgari ücrette bir mutabakat sağlanacağını düşünüyoruz. Kafamızdaki rakam olmazsa elbette ki geçmişte olduğu gibi muhalefet şerhimizi koyarız. Son yıllarda mutabakat sağlanarak bu karar alınıyor. Bizim gönlümüzde de üçlü kararın ortak karar alması, bu yıl da inşallah öyle olacaktır. ”

İlk toplantının ardından açıklama yapan Haber-İş Genel Başkanı Veli Solak, “Herhangi bir rakam yok” demişti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version